iFixit Apple Watch 2 teardown: batterij

iFixit-teardown van Apple Watch Series 2 toont krachtiger batterij, nieuwe luidspreker

Reparatiesite iFixit is begonnen aan de teardown van de Apple Watch Series 2. Hieruit blijkt onder meer een krachtiger batterij en krijgen we de nieuwe slimme luidspreker te zien.

Vandaag is niet alleen de eerste verkoopdag van de iPhone 7, maar kun je ook gereserveerde exemplaren van de Apple Watch Series 2 afhalen. Reparatiesite iFixit heeft al de hand weten te leggen op het nieuwe Apple Watch-model en is begonnen met hun bekende teardown zodat we voor het eerst kunnen kijken wat er binnenin het horloge is veranderd. Daaruit komt al wat interessante informatie naar voren over onder meer de batterij en andere hardware-onderdelen.

Batterij Apple Watch 2 levert fors meer energie

De batterij van de Apple Watch 2 levert 4,35 Volt en heeft een capaciteit van 273 mAh. Daarmee heeft de batterij een capaciteit die hoger ligt dan de eerste Apple Watch. Daarbij moest je genoegen nemen met 205 mAh. Nog opvallender is het feit dat de batterij maar liefst 32 procent meer energie levert aan het horloge dan bij de eerste Apple Watch het geval was. Die is toegenomen van 0,78 Wh (Wattuur) naar 1,03 Wh. De website vermoedt dat dit te maken heeft met de toevoeging van GPS, dat meer energie vraagt.

iFixit Apple Watch 2 teardown: batterij

Nieuwe luidspreker
Verder geeft de teardown ons een eerste blik op de speciale luidspreker die Apple voor de Apple Watch 2 heeft ontworpen. Met de Apple Watch 2 kun je zwemmen en duiken tot 50 meter. De luidspreker is het component dat moeilijk af te sluiten is. Apple’s zelf ontworpen luidspreker is in staat om water dat naar binnen komt zelf naar buiten weg te pompen. Onderstaande foto toont hoe dit onderdeel eruitziet.

iFixit Apple Watch 2: luidspreker

‘Eenvoudiger te repareren’
Ook is het volgens iFixit opvallend dat de Apple Watch 2 vergeleken met zijn voorganger eenvoudiger uit elkaar te halen is. Al blijkt de batterij dan weer extreem goed vastgelijmd te zijn. Hoewel de Apple Watch 2 er aan de buitenkant nagenoeg hetzelfde uitziet als de eerste generatie, heeft Apple intern veel veranderd. Zo wordt er gebruikgemaakt van een nieuw type connector, dat volgens iFixit positief is voor reparaties. Het zou de kans op een succesvolle reparatie, zeker met de grote hoeveelheid kleine onderdelen, aanzienlijk vergroten.

iFixit Apple Watch 2 teardown: nieuwe connectors

De teardown van de Apple Watch 2 is momenteel nog in volle gang, dus in de komende uren en dagen komen we waarschijnlijk nog meer te weten. Tegelijkertijd doet de website ook een teardown van de iPhone 7 Plus, waaruit bijvoorbeeld een gewijzigde layout blijkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2016, 11:02
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch series 2, teardown
Device Apple Watch Series 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.