iPhone 7

‘Aankondiging iPhone 7 op 7 september’ (update)

Apple gaat op 9 september starten met de preorder van de iPhone 7. De aankondiging zou volgens gangbaar stramien dan op 6 of 7 september worden verwacht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het lijkt erop dat de eerstvolgende nieuwe iPhone vanaf 9 september voor te bestellen is. Dat beweert de bekende geruchtenman Evan Blass (@evleaks), die eerder al meldde dat de nieuwe iPhone op 16 september in de winkel ligt. De aankondiging zal dan waarschijnlijk op woensdag 7 september plaatsvinden.

Update 12 augustus: inmiddels is vrijwel zeker dat de aankondiging op 7 september plaatsvindt, dankzij gelekte informatie over de nieuwe MacBooks van Mark Gurman. Gurman zegt daarin expliciet dat de nieuwe MacBooks niet op het iPhone-event van 7 september hoeven te worden verwacht.

Update 29 augustus: Apple heeft de uitnodigingen verstuurd voor het evenement, dat inderdaad plaatsvindt op 7 september.

‘Aankondiging op 7 september’

De prominente geruchtenverspreider @evleaks zegt dat je zelf de launchdatum zou kunnen berekenen, op basis van de informatie die hij heeft gegeven. Voorgaande jaren vond de aankondiging van nieuwe iPhones vaak plaats op een dinsdag of woensdag, voorafgaand aan de pre-orders. Van daaruit redenerend zou je uitkomen op 6 of 7 september.

Moeten we Blass zomaar op zijn woord geloven? Misschien niet, maar nu geruchtenman Mark Gurman is overgestapt naar Bloomberg en met heel andere zaken bezig is, is het momenteel de persoon met de beste insider-informatie en een bijna feilloos trackrecord.

iPhone 7 of iPhone 6SE?
Of het volgende toestel de iPhone 7 gaat heten, is echter nog de vraag. Er zijn meerdere aanwijzingen dat Apple gaat kiezen voor een andere naam, waarbij vooral ‘iPhone 6SE’ vaak wordt genoemd. In het gangbare spraakgebruik staat het volgende toestel echter nog steeds bekend onder de naam ‘iPhone 7’.

Als de gegevens van Blass kloppen, dan is er wel een verschil met vorig jaar. Toen zat er een periode van twee weken tussen de preorders en de daadwerkelijke verkoop. Eén van de mogelijke redenen waarom Apple de iPhone een week eerder op de markt wil brengen, is dat het gunstiger uitkomt voor de kwartaalcijfers.

Meestal verstuurt Apple de uitnodigingen voor het evenement een paar weken van tevoren, zodat de media tijd heeft om vliegtickets naar San Francisco te boeken. De verwachting is dat het een druk programma wordt op 6 of 7 september, want er zijn meerdere producten die aan vernieuwing toe zijn, zoals de Apple Watch, de iPads en de Macs.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 30 augustus: Officiële datum van 7 september toegevoegd aan artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2016, 12:23
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 7, preorder

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.