Apple 1 miljard iPhones

Apple verkoopt 1 miljardste iPhone

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat ze 1 miljard iPhones hebben verkocht, anderhalf jaar nadat het 1 miljardste iOS-toestel werd verkocht.

Apple heeft 1 miljard iPhones verkocht en maakte dat vandaag bekend op een bijeenkomst voor medewerkers in Cupertino. De mijlpaal zat er al een tijdje aan te komen. Gisteravond, tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers greep Apple het moment niet aan om de mijlpaal bekend te maken.


Apple 1 miljard iPhones

1 miljard iPhones verkocht

Cook vertelde het personeel dat de 1 miljardste iPhone vorige week was verkocht, maar wilde niet vertellen aan wie en in welke plaats. Wel bedankte Cook het personeel met de woorden:

We never set out to make the most, but we’ve always set out to make the best products that make a difference. Thank you to everyone at Apple for helping change the world every day.

Als het aantal van 1 miljard je bekend voorkomt, dan kan dat kloppen: in januari 2015 werd het 1 miljardste iOS-apparaat verkocht en in januari 2016 was er sprake van 1 miljard actieve apparaten. Daarbij ging het om de iPhone, iPad, Mac, iPod touch, Apple TV en Apple Watch samen. Dat de mijlpaal voor de iPhone nu zo snel wordt gehaald, komt omdat de iPhone het leeuwendeel van alle producten inneemt. Bij de vorige mijlpaal besloot Apple het betreffende toestel, een 64GB iPhone 6 Plus, op het hoofdkantoor te bewaren als aandenken. Dat zal nu waarschijnlijk niet gebeuren, omdat het toestel lijkt te zijn verkocht aan een consument.

Afgelopen januari had Apple al 900 miljoen stuks verkocht. Gisteren, tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers, werd al duidelijk dat er 988,15 miljoen iPhones over de toonbank zijn gegaan. Per kwartaal verkoopt Apple zo’n 40 miljoen iPhones. Uit berekeningen die in april werden gemaakt, bleek al dat de 1 miljard in juli zou worden gehaald, om precies te zijn op 20 juli. Die voorspelling bleek uiteindelijk erg nauwkeurig te kloppen. De nieuwe mijlpaal komt voor Apple op een gunstig moment: net nu voor de tweede keer op rij de verkopen van de iPhone zijn gedaald.

In een reactie bedankte Tim Cook iedereen bij Apple te wereld te hebben veranderd. De iPhone is volgens Cook namelijk een van de meest belangrijke, succesvolle en wereldveranderende producten in de geschiedenis.

Analisten verwachten dat de 2 miljardste iPhone in 2020 over de toonbank gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2016, 22:45
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.