LG G7 ThinkQ

Gerucht: ‘Apple’s 6,1-inch iPhone krijgt superhelder LCD-scherm’

Apple zou in de toekomstige 6,1-inch iPhone dezelfde MLCD+ schermtechnologie willen gebruiken als in de LG G7 ThinQ. Dit is een superhelder scherm, dat toch energiezuinig is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het gerucht komt van BusinessKorea. Het traditionele LCD-scherm heeft drie subpixels voor rood, blauw en groen, terwijl MLCD+ schermen een vierde witte subpixel hebben voor een verbeterde helderheid. Dit levert bij de LG G7 ThinQ een maximale helderheid van 1.000 nits op en dat is flink wat meer dan de 625 tot 804 nits op een iPhone X. Het mooie is ook dat je met een MLCD+ scherm het volledige DCI-P3 kleurengamma beschikbaar hebt, zodat de kleuren nog beter kloppen. Bijkomend voordeel is dat dit type scherm minder energie gebruikt dan een normaal LCD-scherm op basis van IPS-technologie.


We hebben het hier over de 6,1-inch LCD iPhone voor 2018, de enige iPhone 2018 die volgens de geruchten een LCD-scherm krijgt. De andere twee modellen die dit jaar moeten verschijnen zijn voorzien van een OLED-scherm. Daarmee zou de 6,1-inch iPhone wel eens het populairste model van dit jaar kunnen worden. Er zou ook Face ID in zitten, zodat je op veel punten dezelfde functies hebt als de huidige iPhone X, maar dan voor een veel lagere prijs.

LG G7 ThinkQ

De prijsverlaging is mogelijk omdat er geen OLED-scherm in zit, maar de geruchten van vandaag wekken de indruk dat Apple er geen gewoon LCD-scherm in wil stoppen. De 6,1-inch iPhone zou wel eens een beter scherm kunnen krijgen dan de huidige iPhone 8 (Plus). De 6,1-inch iPhone zou verder beschikken over een aluminium frame, maar geen 3D Touch, als het aan KGI-analist Ming-Chi Kuo ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2018, 17:26
Bron Bron BusinessKorea
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone XR, lcd
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.