Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

‘Geen wachttijd meer voor goedkope iPhone accureparatie’

Mensen die voor €29 hun iPhone-accu willen laten vervangen hoeven geen rekening meer te houden met een lange wachttijd. Volgens Apple zijn de voorraden aangevuld en kan iedereen nu vrijwel meteen worden geholpen.

Het is goed nieuws voor mensen die bij Apple langs wilden gaan voor batterijvervanging. Apple heeft bevestigd dat er nu voldoende voorraad is om de iPhone-batterij te vervangen zonder wachttijd. Het valt te lezen in een interne memo die is verstuurd aan Apple Stores en erkende serviceproviders.

Goedkope iPhone accureparatie zonder wachttijd

De wachttijden konden soms oplopen tot meerdere weken. Sinds Apple de mogelijkheid aankondigde om voor 29 euro je accu te laten vervangen bleken veel iPhone-eigenaren daar wel oren naar te hebben. Het betekent immers dat je met een iPhone 6 of ander ouder toestel met een nieuwe batterij veel langer van je toestel kunt genieten. Waarschijnlijk zal dit ook wel wat invloed hebben op de verkoopcijfers van Apple, want mensen die eraan toe waren om hun huidige toestel eens in te ruilen voor een nieuwe zullen nu wat vaker hun aankoop uitstellen. De accu gaat na vervanging immers weer veel langer mee.

Accuvervanging iPhone 6 Plus

Eind 2017 bleek dat Apple iPhones opzettelijk vertraagde als de kwaliteit van de accu achteruit ging. Dit leidde tot boosheid onder gebruikers, omdat Apple er niet duidelijk over had gecommuniceerd. Vlak daarna bood Apple aan om gedurende het hele jaar 2018 je accu goedkoop te laten vervangen. Bovendien verscheen iOS 11.3 met daarin een nieuwe functie voor accubeheer.

Bekijk ook

Zo werkt 'Batterijconditie' op de iPhone

Met de functie 'Batterijconditie' kun je zien wat de conditie en maximale capaciteit van je batterij is. Je kunt hier ook het vertragen van je iPhone uitschakelen. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt en wat de gevolgen zijn van een vertraagde iPhone.

Je kunt voortaan zelf bepalen of de iPhone trager wordt als de kwaliteit van de accu achteruit gaat. Schakel je de functie uit, dan zul je wat vaker last krijgen van plotselinge uitvallers, maar je toestel presteert wel wat beter. Wil je meedoen aan het accu-reparatieprogramma van Apple, dan zul je voor het einde van 2018 langs moeten gaan bij de Apple Store of een erkende serviceprovider zoals Card Serivces.

Lees ook onze FAQ over Apple’s batterijvervanging en bekijk wat je opties zijn als de iPhone-batterij vervangen moet worden.

Bekijk ook

iPhone-batterij vervangen: zoveel kost het bij Apple

Moet je de iPhone batterij vervangen, omdat de accu steeds slechter presteert? In deze tip lees je alles over de iPhone batterij vervangen door Apple, reparatiebedrijven en zelf de reparatie uitvoeren. Ook vertellen we hoe je de conditie van de iPhone-batterij controleert.

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.