iPhone 5 scoort hoog in Nederlands populairste Google-zoektermen van 2011

Google Zeitgeist 2011 is bekend. Daarin blijken iPhone 5 en iPad 2 enorm hoog te scoren. Ook Wordfeud
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-5-achterkantGoogle heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van Google Zeitgeist. Deze jaarlijkse rapportage geeft een goed beeld van de onderwerpen waarop Nederlanders zoeken. Bekende sterren doen het als vanouds goed in de ranglijst: zo noemt Google in het persbericht nadrukkelijk dat er belangstelling was voor Mark Rutte, Pippa Middleton en Britt Dekker. Maar ook voor de Apple-fans valt er genoeg interessants in het lijstje te ontdekken: ‘iPhone 5’ staat met stip op nummer 3 bij de snelst stijgende zoekopdrachten. De ‘iPad 2′ staat er vlak achter, op nummer 4. Ze staan hoger dan Britt Dekker (#5), Oh oh Tirol (#6) en Wordfeud (#10). Ook grappig is dat ‘Wat is Wordfeud?’ staat op nummer 1 als meestgestelde kennisvraag van 2011.

Nog een apart resultaat: in de ranglijst van meestgezochte producten staat iPod op nummer 1, gevolgd door notebook en digitale camera. Wij kunnen niet anders concluderen dat Google alle iOS-producten of zelfs alle mp3-spelers onder de noemer ‘iPod’ heeft geschoven. Opvallend is dat ‘Android’ maar éénmaal in alle lijstjes voorkomt en dat het enige concurrerende toestel dat in de lijst is opgenomen de (foutgespelde) ‘Samsung Galaxy 2’ is.

Het rapport Zeitgeist is gebaseerd op miljoenen zoekopdrachten die Google dagelijks van gebruikers ontvangt. Door ze te analyseren probeert Google de tijdgeest te achterhalen. Dat wordt zelfs uitgesplitst per provincie. Gelderlanders zijn de tobbers, met onderwerpen als ‘aardbeving’, ‘bomaanslag’ en ‘eurocrisis’. Zuid-Hollanders zoeken het in moeilijke onderwerpen zoals ‘bezuinigingen’, ‘immigratie’ en ‘asielzoeker’, terwijl de Noord-Hollanders zoeken op ‘kerstman’, ‘oliebollen’ en ‘biologisch eten’. Voor liefhebbers van ‘champagne’ moet je daarentegen in Zeeland zijn.

De volledige lijst is hier te vinden: Google Zeitgeist 2011

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2011, 10:20
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen google, trends, zeitgeist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.