iPhone 2019 nieuwe antennestructuur

Gerucht: ‘iPhone 2019 krijgt antennes van nieuw materiaal’

Goedkoper om te produceren

Analist Ming-Chi Kuo heeft een nieuw rapport uitgebracht over de aanstaande iPhones. Volgens Kuo krijgen de 2019 iPhones een verbeterde antenne door de overstap naar nieuwe technologieën en toeleveranciers.

De iPhones van 2019 maken volgens Kuo gebruik van een vernieuwde structuur voor de antennes. Dat beweerde hij in november 2018 ook al, maar nu heeft hij meer details. De huidige iPhone XS (Max) en iPhone XR hebben volgens Kuo te maken met beperkingen door het gebruik van de liquid crystal polymer (LCP) antennetechnologie. Apple zou daarom willen overstappen naar de zogenaamde ‘modified-PI’ (MPI) antennestructuur. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook eenvoudiger om te produceren, terwijl de 4G-prestaties vergelijkbaar zijn.

Hoewel sommige nieuwssites beweren dat de nieuwe antennetechnologie betere indoor navigatie mogelijk maakt door een nauwkeuriger GPS-signaal, konden we daar geen verder bewijs voor vinden. Kuo benadrukt in zijn rapport vooral de voordelen voor Apple: het is goedkoper en Apple heeft meer keuze uit toeleveranciers.

Bij de iPhone XS (Max) en iPhone XR zijn er twee antennes aan de bovenkant en twee aan de onderkant, allemaal gemaakt van LCP. Bij de 2019 iPhones zou Apple willen kiezen voor één MPI- en één LCP-antenne aan de bovenkant en drie MPI-antennes aan de onderkant.

Voordelen van MPI

Momenteel levert fabrikant Murata de huidige LCP-onderdelen en ze zullen dat ook blijven doen voor de toekomstige toestellen. De MPI-onderdelen zullen dan worden gemaakt door Avary/ZDT, DSBJ en Flexium, zodat Apple minder afhankelijk is van één fabrikant. Voordelen van MPI zijn een meer betrouwbaar productieproces en makkelijkere toepassing in combinatie met flexibele printplaten. Dat geeft Apple meer vrijheid bij het interne design van de iPhones.

iPhone 2019 nieuwe antennestructuur

De nieuwe antennetechnologie zal gevolgen hebben voor de kosten. MPI is weliswaar goedkoper, maar door het complexe design zullen de kosten toch hoger zijn waardoor de antenne aan de bovenkant duurder gaat uitvallen. Voor de 5G-functies zal LCP nog het belangrijkste materiaal blijven, denkt Kuo. Ook de overstap naar 5G drijft de prijs weer op.

LCP heeft ook voordelen

LCP heeft overigens ook z’n voordelen: het gedraagt zich consistent over het hele radiospectrum en heeft weinig last van signaalverlies. Daardoor is het goed bruikbaar voor 5G-toepassingen. Verder is het materiaal redelijk ongevoelig voor temperatuurschommelingen. Het wordt dan ook gebruikt in allerlei producten, van smartphones tot RFID-pasjes. De huidige LCP-antenne heeft theoretisch voordelen bij RF-signalen bij hoge frequenties, merkt Kuo op. Maar Apple kiest dus voor een andere strategie. Voor de iPads zou Apple wel van plan zijn voor LCP te kiezen.

De iPhones van 2019 bevatten ook verwachte vernieuwingen waar je als gebruiker meteen iets van merkt. Zo wordt er gesproken over drie lenzen, waaronder een supergroothoeklens en een verbeterde 12-megapixel frontcamera. Kuo denkt dat Apple OLED-technologie gaat gebruiken in de 5,8-inch en 6,5-inch toestellen, net als momenteel het geval is. Geruchtensite Macotakara denkt echter dat de 6,1-inch iPhone ook gaat overstappen naar OLED.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2019, 9:09
Bron Bron MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2019 iPhone, 2020 iPhone, antenne

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.