iPhone 8 goudkleur

‘iPhone krijgt in 2018 LCD-scherm met dunnere schermranden’

Volgens bronnen is Apple van plan om de iPhone van volgend jaar te voorzien van nieuwe LCD-schermen. Deze zogenaamde Full Active-LCD's hebben dunnere schermranden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Dit jaar gebruikt Apple zowel de traditionele LCD-schermen in de iPhone 8 als een nieuwer OLED-scherm in de iPhone X, maar voor de iPhone van 2018 zou Apple van plan zijn om nieuwere LCD-schermen te gebruiken, afkomstig van Japan Display. Deze schermen hebben dunnere randen, zo meldt The Wall Street Journal.

iPhone 8 goudkleur

‘LCD-schermen met dunnere schermranden in volgende iPhones’

Fabrikant Japan Display maakt voor onder andere Xiaomi de Full Active-LCD-schermen en nu zou ook Apple geïnteresseerd zijn in deze nieuwere schermtechniek. Het voordeel van de Full Active-LCD-schermen is dat de schermranden een stuk kleiner kunnen zijn dan bij traditionele LCD-schermen. Bij oudere LCD-schermen is er nog een schermrand van enkele millimeters, maar bij deze Full Active-schermen is dit teruggebracht tot slechts 0,5 millimeter.

Volgens Japan Display zijn de verbeterde LCD-schermen op bepaalde punten net zo goed als de OLED-schermen, maar dan tegen een lagere prijs. Bij de iPhone X wordt de prijs opgedreven door het OLED-scherm, dat geproduceerd wordt door Samsung. Het is nog onduidelijk welk formaat Apple voor ogen zou hebben voor deze nieuwe Full Active-LCD-schermen. De Xiaomi Mi Mix 2 is voorzien van dit vernieuwde LCD-scherm en heeft een schermformaat van 6-inch.

Eerder werd nog gesproken dat Apple als iPhone van 2018 een iPhone met een 6,46-OLED scherm op de markt te brengen. Het is daardoor nog onduidelijk hoe Apple’s line-up er volgend jaar uit gaat zien. Dat in ieder geval één model voorzien is van een OLED-scherm, als opvolger van de aankomende iPhone X, lijkt een zekerheid te zijn. Of meerdere modellen van een OLED-scherm voorzien worden, is echter nog onduidelijk. LG kan volgens geruchten pas in 2019 de eerste OLED-schermen leveren.

Via: Tweakers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2018, 13:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone XR
Device iPhone 2018

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.