3D-model geeft indruk hoe de iPhone 11 eruit kan zien

Om een indruk te krijgen van de aanstaande iPhone 11 heeft een Japanse site alvast 3D-modellen laten maken. Ze zijn gebaseerd op renders en dummy's die nu al circuleren bij accessoiremakers.

Om tijdig klaar te zijn voor de iPhone 11 (of iPhone XI) gebruiken accessoiremakers vaak dummy’s. Het zijn blokjes van hout, metaal of plastic in de juiste afmetingen. Ook de knoppen zitten op de juiste plek, zodat fabrikanten van beschermhoesjes hiermee rekening kunnen houden bij het maken van openingen. De Japanse site Macotakara kreeg wat dummy’s in handen die met een 3D-printer zijn gemaakt. Ze zijn afkomstig van de Chinese handelssite Alibaba en zijn gebaseerd op constructietekeningen. Echt mooi ziet het er nog niet uit, maar het is dan ook vooral bedoeld om je een eerste indruk te geven – bijvoorbeeld wat de plaatsing van de camera’s betreft.


Aan de achterkant krijgen de duurdere modellen van de 2019 iPhones waarschijnlijk een rechthoekig vlak met drie wat willekeurig geplaatste camera’s. In hetzelfde vakje is ook de flitser te zien.

Het gaat om twee mockups van 6,1-inch en 6,5-inch. Beide zullen naar verwachting zijn voorzien van een OLED-scherm. De video hieronder laat de dummies zien in vergelijking met de al bestaande iPhone XS, XS Max en XR.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De dummy’s zien er nog niet erg verfijnd uit en zijn bijvoorbeeld niet gepolijst. Vooral bij de camera aan de achterkant en aan de onderkant van het toestel ziet het er wat slordig uit. Wat ze in ieder geval wel laten zien, is dat de iPhone 11 vermoedelijk iets dikker wordt dan de iPhone XS, vanwege een nieuwe functies: het draadloos opladen van allerlei accessoires op de achterkant van het toestel. Hiermee zou je bijvoorbeeld je AirPods kunnen bijladen.

Eerder lekten er op de Chinese sociale mediasite Weibo ook al foto’s van dummy’s en mockups voor de iPhone 11. Wat het verschil tussen dummy’s, concepten en prototypes is lees je in onderstaand artikel:

Bekijk ook

Prototypes, dummy's, concepten en gelekte onderdelen: wat je moet weten over Apple-geruchten

Er komen regelmatig geruchten over nieuwe Apple-producten naar buiten. Sommige mensen denken dat het om echte Apple-producten uit de fabriek gaat, maar dat is lang niet altijd het geval. Wat is het verschil tussen gelekte onderdelen, dummy's, prototypes en concepten? Dat leggen we in deze gids uit!

Alles over de verwachte functies van de iPhone 11 lees je in onze round-up:

Bekijk ook

iPhone 11: alles over specs, functies en vernieuwingen

De iPhone 11 is een goede keuze als je een betaalbare iPhone zoekt. Dit toestel is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Eén van de verbeteringen is dat er een dubbele camera in zit. Lees hier alles over de specs, functies en meer van de iPhone 11!

iPhone 11

Lees hier alles over de iPhone 11: mogelijkheden, specificaties, prijzen en meer. Bekijk informatie over de iPhone 11 als los toestel kopen, de iPhone 11 prijs en de iPhone 11 abonnementen bij providers. Alles wat je wilt weten over deze kleurrijke 6,1-inch iPhone van 2019! Toch liever een nieuwere iPhone? Bekijk dan ons overzicht iPhone kopen. De iPhone 11 is in 2020 opgevolgd door de iPhone 12.

iPhone 11

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.