iPhone 11 dummies

3D-model geeft indruk hoe de iPhone 11 eruit kan zien

Om een indruk te krijgen van de aanstaande iPhone 11 heeft een Japanse site alvast 3D-modellen laten maken. Ze zijn gebaseerd op renders en dummy's die nu al circuleren bij accessoiremakers.

Om tijdig klaar te zijn voor de iPhone 11 (of iPhone XI) gebruiken accessoiremakers vaak dummy’s. Het zijn blokjes van hout, metaal of plastic in de juiste afmetingen. Ook de knoppen zitten op de juiste plek, zodat fabrikanten van beschermhoesjes hiermee rekening kunnen houden bij het maken van openingen. De Japanse site Macotakara kreeg wat dummy’s in handen die met een 3D-printer zijn gemaakt. Ze zijn afkomstig van de Chinese handelssite Alibaba en zijn gebaseerd op constructietekeningen. Echt mooi ziet het er nog niet uit, maar het is dan ook vooral bedoeld om je een eerste indruk te geven – bijvoorbeeld wat de plaatsing van de camera’s betreft.


Aan de achterkant krijgen de duurdere modellen van de 2019 iPhones waarschijnlijk een rechthoekig vlak met drie wat willekeurig geplaatste camera’s. In hetzelfde vakje is ook de flitser te zien.

Het gaat om twee mockups van 6,1-inch en 6,5-inch. Beide zullen naar verwachting zijn voorzien van een OLED-scherm. De video hieronder laat de dummies zien in vergelijking met de al bestaande iPhone XS, XS Max en XR.

De dummy’s zien er nog niet erg verfijnd uit en zijn bijvoorbeeld niet gepolijst. Vooral bij de camera aan de achterkant en aan de onderkant van het toestel ziet het er wat slordig uit. Wat ze in ieder geval wel laten zien, is dat de iPhone 11 vermoedelijk iets dikker wordt dan de iPhone XS, vanwege een nieuwe functies: het draadloos opladen van allerlei accessoires op de achterkant van het toestel. Hiermee zou je bijvoorbeeld je AirPods kunnen bijladen.

Eerder lekten er op de Chinese sociale mediasite Weibo ook al foto’s van dummy’s en mockups voor de iPhone 11. Wat het verschil tussen dummy’s, concepten en prototypes is lees je in onderstaand artikel:

Alles over de verwachte functies van de iPhone 11 lees je in onze round-up:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2019, 14:55
Categorie Geruchten
Onderwerpen 2019 iPhone, iphone 11
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.