iPhone prototype in een case.

Hiermee voorkomt Apple het uitlekken van iPhone-prototypes

Apple gebruikt speciale cases om de prototypes van een iPhone te beschermen. Ook reist er zelfs een heel paspoort mee, waarin allerlei testen opgeschreven kunnen worden.

Het ontwerpen en ontwikkelen van een nieuwe iPhone gaat niet over één nacht ijs. Voordat het definitieve ontwerp vastgesteld wordt, gaan er maanden van testen aan vooraf. Om te voorkomen dat zo’n testmodel vroegtijdig uitlekt tijdens het verschepen vanaf de productie naar Apple’s hoofdkantoor, maakt Apple voor iPhone-prototypes een speciale case die zo groot is, dat het hele uiterlijk van de iPhone bedekt blijft.

iPhone prototype in een case.

iPhone-hoes voor prototypes

De informatie van de speciale iPhone-hoes voor prototypes is afkomstig van Sonny Dickson, die het gedeeld heeft met MacRumors. Sonny Dickson brengt met enige regelmaat allerlei iPhone-geruchten, zoals de komst van iOS 10.3 en de eventuele Theater Mode. Zijn informatie blijkt niet altijd correct te zijn (de Theater Mode (Bioscoopstand) zit in watchOS 3.2), maar deze keer heeft hij wel interessante informatie naar buiten gebracht. In bovenstaande afbeeldingen is de enorme iPhone-hoes te zien die gebruikt wordt voor de prototypes. Doordat de case bijna de hele iPhone bedekt, is voor buitenstanders niet te zien hoe het prototype eruit ziet. De case is zelfs verzegeld, zodat deze niet zomaar opengemaakt kan worden.

De prototypes worden door verschillende mensen gebruikt om onderdelen te testen, zoals allerlei technische aspecten. Verschillende testers maken gebruik van zo’n prototype en daarom reist er altijd een soort paspoort met zo’n prototype mee. Hierin wordt vervolgens ingevuld hoe het prototype presteert, waarna het complete document naar Apple gestuurd wordt om het testen te analyseren. Op de achterkant van het prototype staat bovendien een QR-code waarmee het product getraceerd kan worden. Hier staat ook nadrukkelijk dat het model niet verkocht of weggegeven mag worden, ook omdat deze simpelweg niet goedgekeurd is door de benodigde instanties.

iPhone-prototype paspoort.

Apple doet dus vooral zijn best om ervoor te zorgen dat dit soort prototypes geen vroegtijdige informatie naar buiten brengen over toekomstige iPhone-modellen. Het inmiddels bekende bar-incident van de iPhone 4 laat zien dat dit lang niet altijd lukt, maar sindsdien heeft Apple wel de nodige maatregelen genomen om deze situatie niet nog eens te laten gebeuren. Wel verschijnen jaren na het gebruik van prototypes dit soort modellen op bijvoorbeeld eBay.

Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2017, 19:15
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen iPhone, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.