iPad Pro zakelijk met Office-app

Apple vraagt zich af: ‘Wat is een computer?’

De iPad Pro is als zakelijke computer te zien in een nieuwe reclamespot van Apple. Misschien is dat de reden waarom er al 440 dagen geen nieuwe MacBook Pro is verschenen: de iPad Pro is de nieuwe computer.

De MacBook Pro heeft al 440 dagen geen update gekregen. De achterliggende reden zou wel eens te vinden kunnen zijn in een nieuwe reclamespot van Apple. Daarin vraagt Apple zich af wat tegenwoordig nou nog een computer is, om uiteindelijk uit te komen bij een iPad Pro.

iPad Pro zakelijk met Office-app

Wat is een computer? Een iPad Pro!

De iPad Pro wordt in het 30 seconden durende filmpje neergezet als een volledige laptopvervanger, die je makkelijk kunt meenemen. Denk daarbij aan een draagbaar toetsenbord die in de hoes is verwerkt en handschriftherkenning via het Apple Pencil. Samen levert het een computer op die veel flexibeler is dan de schermen met toetsenborden waar we dagelijks op kantoor achter zitten te werken.

Een voice-over zegt:

Just when you think you know what a computer is, you see a keyboard that can just get out of the way, and a screen you can touch and even write on. When you see a computer that can do all that, it might just make you wonder, ‘Hey, what else can it do?’

De reclamespot verwijst naar een pagina bij Apple, waarop de voordelen van de iPad Pro als zakelijke computer worden uitgelegd.

Apple wil de iPad Pro niet alleen verkopen als kantoorcomputer, maar ook als werkpaard voor creatieve professionals. Vanaf het begin waren tablets vooral bedoeld om te consumeren: filmpjes te kijken, op de bank mee te spelen met een quiz en documenten te bekijken tijdens een vergadering. Maar sinds de introductie van de iPad Pro probeert Apple duidelijker te maken dat je er ook dingen mee kunt maken en dat er professionele apps voor verkrijgbaar zijn. Aan het eind van het filmpje zijn Split View en Picture in Picture te zien, twee functies die in iOS 9 werden geïntroduceerd.

iPad Pro: wat is een computer?

De iPad Pro in de reclamespot is het 9,7-inch model, dat eerder dit jaar op de markt kwam en wat makkelijker mee te nemen is dan de 12,9-inch Pro. Onze mening over beide iPads vind je in onderstaande reviews.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2016, 8:59
Categorie Apple
Onderwerpen ipad pro, reclamespot

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.