iPad Pro zakelijk gebruik van Word

‘iPad Pro mini en 10-inch iPad verschijnen voorjaar 2017’

Apple gaat volgens geruchten in 2017 een iPad Pro mini uitbrengen en overstappen van 9,7-inch naar 10-inch formaat voor de normale iPad Pro.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Al sinds de eerste iPads zijn we gewend geraakt aan het schermformaat van 9,7-inch. Dat gaat in 2017 veranderen, zeggen bronnen. Voor de tweede keer hebben insiders laten lekken dat Apple plannen heeft om het scherm te laten groeien naar 10-inch. Ook kunnen we in 2017 een iPad Pro mini en een nieuw 12,9-inch tablet verwachten van Apple.

iPad Pro zakelijk gebruik van Word

9,7-inch wordt 10-inch

Al eerder beweerde KGI dat Apple in 2017 drie iPads gaat uitbrengen, waarvan eentje met 10,5-inch scherm. Deze moet het huidige formaat van 9,7-inch gaan vervangen. Nu heeft de Japanse geruchtensite nieuwe informatie: zij bevestigen dat er inderdaad drie nieuwe iPad Pro-modellen aankomen, maar het scherm groeit iets minder, namelijk naar 10,1-inch. Het grotere schermformaat heeft tot gevolg dat het scherm 1 centimeter langer en een halve centimeter breder wordt.

iPad Pro mini in klein formaat

Voor liefhebbers van kleinere iPads is er ook goed nieuws: volgens de Japanners komt er een iPad mini aan, die ook de toevoeging ‘Pro’ krijgt. Het nieuwe model heeft nog steeds een 7,9-inch scherm met als vernieuwingen een Smart Connector en vier speakers. Ook zal de iSight-camera een update krijgen naar 12-megapixel met True Tone-flitser. Of de nieuwe iPad mini ook Wide Color zal ondersteunen, is wat onduidelijk. Macotakara beweert dat True Tone en DCI-P3 hetzelfde zijn, maar dat is niet zo. True Tone zorgt ervoor dat de tint van het scherm wordt aangepast aan het omgevingslicht, terwijl DCI-P3 staat voor bredere kleurenweergave op het scherm.

Wat ons verder opvalt in de berichtgeving van Macotakara is dat opnieuw de Smart Connector werd genoemd. Die is al aanwezig op de iPad Pro’s en het lijkt daarom logisch dat het ook op de iPads van 2017 te vinden zal zijn. Mogelijk krijgen alledrie modellen deze connector, samen met een viervoudige microfoon (de huidige modellen hebben twee microfoons). Twee grote vragen blijven er nog over: zal Apple vasthouden aan de 3,5mm-koptelefoonaansluiting en zit er in de nieuwe iPads ook een niet-indrukbare homeknop? Volgens Macotakara zal de 3,5mm jack ook in 2017 nog op de iPad-modellen aanwezig zijn, maar over de homeknop hebben ze nog geen informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2016, 17:40
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen ipad mini, ipad pro
Device iPad Pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.