Telegram-games: spelletje in chatgesprekken

Telegram kondigt games aan: spelletje doen in een chatgesprek

Telegram heeft vanaf nu games. In chats kun je games spelen met vrienden, waarbij je ook topscores te zien krijgt.

Weet je nog dat Telegram vorig jaar bots introduceerde, zodat je allerlei informatie kon opvragen van externe diensten? Nu nemen ze de volgende stap door een Gaming Platform voor Telegram aan te kondigen. Je kunt nu dankzij bots spelletjes spelen in je chatgesprekken, inclusief geluidseffecten. Er zitten honderden games aan te komen. Ook kun je met Telegram nu berichten naar je vrienden sturen via Siri, maar daarvoor heb je wel iOS 10 nodig.

Telegram-games: spelletje in chatgesprekken
De eerste dertig games kun je nu al spelen in Telegram, waarvan de meeste zijn gemaakt door @gamee. Je kunt meteen beginnen te spelen of een spelletje beginnen vanuit een chat. Als je @gamebot intikt en één van de beschikbare games kiest, kun je vrienden uitnodigen of uitdagen. Wij zagen op het moment van testen nog maar drie games, namelijk Lumberjack, Corsairs en Math Battle.

Telegram-game op de iPhoneDe games zijn mogelijk dankzij rijke HTML5, waarbij zowel single- als multiplayer-games mogelijk zijn. Bij het starten van een game wordt deze geladen zoals een webpagina. Er zijn allerlei genres, van puzzels tot 3D-shooters. Je krijgt ook topscores te zien en je ziet hoe je vrienden hebben gescoord als ze tegen elkaar hebben gespeeld. En je krijgt een waarschuwing als vrienden jouw topscore hebben verslagen.

Ontwikkelaars kunnen dankzij een API zelf games maken. MathBattle kostte volgens de ontwikkelaars slechts 3 uur om te bouwen. De eerder genoemde app Corsairs kostte volgens de ontwikkelaar 5 uur inclusief geluid, graphics en animaties. Het wachten is nog wel op complexere games. Vrienden met Android mogen ook meedoen, als ze tenminste een toestel hebben met minimaal versie 4.4 van het besturingssysteem. In een blogposting leggen ze het uitgebreider uit.

Zie je de games nog niet? Dan heb je de update wellicht nog niet geïnstalleerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2016, 13:19
Categorie Apps
Onderwerpen game, telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.