iPad Pro in de hand.

‘iPad Pro: net zo duur als een MacBook, stylus en toetsenbord niet meegeleverd’

De iPad Pro kost bijna net zoveel als een MacBook en dan moet je er ook nog zelf een stylus en toetsenbord bij aanschaffen, blijkt uit nieuwe geruchten.

De iPad Pro krijgt een gigantisch scherm, waarmee je twee volledige apps naast elkaar kunt gebruiken. Maar de stylus en het toetsenbord zul je er los bij moeten kopen. En de prijs van de iPad Pro? Die komt in de buurt van een MacBook, zo blijkt uit nieuw gelekte informatie van 9to5Mac. Dat wordt nog moeilijk kiezen…

iPad Pro in de hand.

Er zal woensdag meer bekend worden over de iPad Pro, voorspelt de website, die heeft gesproken met mensen die de iPad Pro al in handen hebben gehad. De extra grote tablet komt voor het einde van dit jaar beschikbaar, maar wel iets later dan aanvankelijk gepland. Dat komt omdat de productie van de iPad Pro iets achterloopt op schema. De pre-orders zullen in oktober van start gaan en begin november zullen de eerste exemplaren worden verscheept. De prijs van de Pro zal hoger liggen dan de iPads die we nu gewend zijn. Zoals wel vaker bij nieuwe Apple-producten zal er aanvankelijk weinig voorraad zijn.

iPad Pro: instapmodel met 64GB

Het goedkoopste model van de iPad Pro krijgt waarschijnlijk 64GB opslag, veel meer dan bij de andere iPads het geval is. Die beginnen bij 16GB opslag voor de iPad Air en iPad mini. Er is daarnaast een 128GB model. Beide worden geleverd met iOS 9.1 en zijn verkrijgbaar in drie kleuren: goud, zilver en spacegrijs. De nieuwe kleur roségoud zal niet verkrijgbaar zijn bij de iPad Pro.

‘Net zo duur als een MacBook’
De prijs van de duurdere modellen met LTE-functie zal in de buurt komen van een MacBook. In combinatie met een Bluetooth-toetsenbordje is de iPad Pro ook als een soort laptop te gebruiken. Het ‘monsterlijk’ grote scherm van 12,9-inch maakt het mogelijk om twee volledige apps naast elkaar te laten draaien. Op de iPad Air 2 en iPad mini 4 kun je straks ook split-screen modus gebruiken, maar daarbij worden de apps kleiner weergegeven.

Nog wat andere details: de iPad Pro heeft vier stereo-speakers, is voorzien van een A9X-chip en een enkele Lightning-poort (dus geen usb-c). Een stylus zul je er apart bij moeten kopen en dat geldt ook voor het toetsenbordje, waarmee je van de iPad Pro een soort laptop kunt maken. Er zijn twee versies van het toetsenbord: eentje met ingebouwde beschermhoes en een andere die vergelijkbaar is met het Apple Wireless Keyboard. Apple zal op woensdag één of allebei aankondigen. Wil je geen toetsenbord, dan kun je voor de iPad Pro ook de gebruikelijke Smart Cover en Smart Case kopen, in een extra grote uitvoering.

Op 9 september zal blijken of al deze voorspellingen zijn uitgekomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2015, 22:15
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.