iPad Pro 2018 review met camera en behuizing.

Gerucht: ‘iPad Pro krijgt in 2020 nieuwe 3D-camera’s’

Apple gaat volgend jaar opnieuw flink wat verbeteringen doorvoeren aan de camera's van de iPad Pro, als we de geruchten mogen geloven. De iPad Pro krijgt volgens de bron volgend jaar nieuwe 3D-camera's.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De iPad loopt qua cameraspecificaties vaak wat achter op de iPhones. Zo krijgt volgens eerdere geruchten de iPad Pro drie camera’s, wat betekent dat een iPad voor het eerst meerdere camera’s aan de achterkant krijgt. In 2020 gaat Apple volgens de Koreaanse website The Elec nog een stapje verder, want dan komt er een heuse 3D-camera bij.

‘iPad Pro krijgt 3D camera in 2020’

De informatie is afkomstig bij bronnen bij de productieketen. Het gaat om een zogenaamde Time-of-flight (ToF) 3D-sensor. Derkwoo Electronics zou een deel van de productie van deze camera op zich nemen. Met dergelijke 3D-camera’s kan de iPad Pro beter inschatten hoe ver een object van de camera vandaan is. Hierdoor kan de iPad Pro een 3D-scan maken van de omgeving om zich heen. Bij time-of-flight sensoren wordt vaak gebruikgemaakt van een laser. Door te meten hoe lang het duurt voordat de laser terugkaatst, kan dus een 3D-beeld gevormd worden.

Bekijk ook

Gerucht: '2020 iPhones krijgen 3D-camera aan de achterkant'

De iPhone krijgt dit jaar een derde camera, maar volgens bronnen kunnen we voor de 2020 iPhones rekenen op een 3D-camera. Deze nieuwe sensors kunnen diepte beter inschatten, waardoor er augmented reality-toepassingen mogelijk zijn.

Volgens de bronnen kiest Apple al in het voorjaar van 2020 voor deze nieuwe 3D-sensoren, maar er zijn meerdere redenen om aan te nemen dat dat iets te vroeg lijkt. Zo waren er eerder geruchten dat de 2020 iPhones deze 3D-camera zou krijgen. Dergelijke vernieuwingen op het gebied van camera’s vinden we altijd eerst bij de iPhones, voordat deze zich een weg vinden naar de iPad. Bovendien is Apple volgens betrouwbare bronnen van plan om zoals eerder gezegd de iPad Pro dit najaar al een update te geven in de vorm van de iPad Pro 2019. Het is onwaarschijnlijk dat er een paar maanden later in maart 2019 wederom een update uitkomt.

Bronnen bij de productie zitten vaker fout wat betreft timing. Mogelijk krijgt de iPad Pro 2020 die in het najaar van dat jaar verschijnt, wél deze 3D-camera.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.