iMessage berichten

‘Apple zet plannen voor iPhone walkie talkie-berichten in de ijskast’

Apple zou plannen hebben gehad om een walkie-talkie-functie voor berichten aan te bieden op de iPhone. Daarmee zou je elkaar berichten kunnen sturen, ook als je offline bent. Het werd ontwikkeld in samenwerking met Intel.

Het idee achter deze walkie talkie-achtige dienst was dat je met elkaar kunt communiceren in gebieden zonder mobiele dekking. Intern werd het ‘Project OGRS’ genoemd, een afkorting voor ‘Off Grid Radio Service’. Daarbij werd gebruik gemaakt van radiogolven waarvoor geen mobiel netwerk nodig is. Dat hebben mensen die op de hoogte zijn van het project tegenover The Information verklapt.

Project OGRS: berichten sturen zonder bereik

Voor Project OGRS zou Apple gekozen hebben voor het radiospectrum op 900 MegaHertz, een frequentie die in de VS al wordt gebruikt voor radiocommunicatie in de olie- en gasindustrie. Er is nog niet eerder informatie uitgelekt over deze plannen. Onduidelijk is waarom beide bedrijven ermee gestopt zijn, maar het zou volgens The Information iets te maken hebben met het feit dat Apple het niet meer zag zitten. Ook is de voortrekker van Project OGRS inmiddels opgestapt: het gaat om Rubén Caballero, die afgelopen april de deur bij Apple achter zich dicht trok. Hij noemde het project zijn ‘baby’.

iMessage berichten

Wat echter ook kan hebben meegespeeld is het feit dat Intel’s relatie met Apple niet meer zo goed is. De functie zou afhankelijk zijn geweest van de mobiele modems die Intel voor toekomstige iPhones zou gaan maken. Nu Apple voorlopig kiest voor de modems van Qualcomm en bezig is om modems in eigen huis te ontwikkelen, is Intel niet meer een voor de hand liggende partner.

Mogelijk gaan we de functie nog wel zien in toekomstige iPhones, maar dat kan nog wel even duren. Apple zou het project zelf weer kunnen oppakken, nadat ze Intel’s afdeling voor smartphonemodems hebben overgenomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.