iPad stelt Wi-Fi-signaal in naar lokale norm

De iPad past de sterkte van zijn Wi-Fi- en 3G-signaal aan op basis van het land waar het apparaat zich bevindt. Op deze manier voldoet de iPad altijd aan de lokale stralingsnormen.

Wi-FiDe iPad past de sterkte van zijn Wi-Fi-signaal aan op basis van het land waar het apparaat zich bevindt. Op deze manier voldoet de iPad altijd aan de lokale stralingsnormen.

De afgelopen tijd wordt er veel geschreven over de weigering van de invoer van iPads in Israël, vanwege de gebruikte Wi-Fi technologie. Het land hanteert de Europese stralingsnormen en deze liggen lager dan die in de VS. Daarom weigerde de Israëlische douane iPads het land binnen te laten.

Die regel blijkt niet nodig: de iPad controleert namelijk zelf in welk land hij zich bevindt, en past zijn instellingen aan aan de lokale stralingsvoorschriften.
Overigens zijn er in de VS, naast een sterker signaal, ook meer kanalen toegestaan voor Wi-Fi op de 5 GHz-frequentieband, dan in Europa. Ook dit is reden voor de weigering van de iPad door Israël. Volgens Apple voldoet de iPad echter aan alle internationale standaarden, dus worden deze kanalen – als de uitspraken van de fabrikant kloppen – niet gebruikt in Europa en Israël.

Niet alleen het Wi-Fi-signaal past zich aan naar de regels van het land waarin de iPad wordt gebruikt, ook bij de 3G-verbinding is dit van toepassing. De aanpassingen vinden plaats door de landcode op te vragen bij zendmasten en hotspots. Als deze niet beschikbaar is valt de iPad terug op een standaardinstelling.

Via Webwereld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2010, 12:57
Categorie iDevices
Onderwerpen 3G, abonnementen, europa, israel, mobiel bankieren, straling, televisie, video, wi-fi
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.