Nieuwe iPhone in onderdelen: batterij neemt 50% ruimte in

Gizmodo heeft een fotoserie waarin ze de nieuwe iPhone hebben opengeschroefd. Daaruit blijkt dat de batterij 50% van de ruimte inneemt.

iphone onderdelenVoordat ze de nieuwe generatie iPhone teruggaven aan Apple heeft Gizmodo nog een fotoserie gemaakt van de diverse onderdelen van dit nieuwe toestel. Daarbij valt op dat de helft van de ruimte wordt ingenomen door de batterij. Diverse onderdelen waren duidelijk voorzien van het merkje ‘APPLE’ waardoor het inmiddels vrijwel uitgesloten is dat het om een neptoestel gaat. Ook is er een veel kleiner logic board gebruikt, in een metalen behuizing.


Omdat Gizmodo de behuizing niet wilde openmaken weten we niet of Apple’s A4-processor aanwezig is. Ook weten we daardoor nog steeds niet hoeveel RAM of hoeveel Flash-geheugen deze iPhone heeft (op de achterzijde van de behuizing was alleen de opdruk ‘XX GB’ zichtbaar).

iphone onderdelen

iFixit, gespecialiseerd in het openschroeven van telefoons, heeft geen goed woord over voor de kwaliteit van de foto’s. Maar ze kunnen er wel uit aflezen dat deze telefoon al in een vergevorderd stadium is en vrijwel klaar voor productie. iFixit waarschuwt dat Apple waarschijnlijk functies moet weglaten: in de prototypes zitten alle functies die ze overwegen (flitser, frontcamera) maar als zo’n toestel in productie wordt genomen moeten er uiteindelijk toch weer functies uit, zoals eerder bij de iPod touch gebeurde. Daar zat aanvankelijk wel een camera in, maar die werd weggehaald. Gizmodo had volgens iFixit de (makkelijk te verwijderen) EMI-shields moeten weghalen, maar Gizmodo werpt tegen dat ze een niet-destructieve teardown wilden doen, misschien om een claim van Apple vanwege vernielen van eigendommen te voorkomen.

iphone batterij

Grappig is het doorzichtige strookje waarmee je de batterij makkelijk uit het toestel kunt halen, met daarop de tekst “Authorized Service Provider Only”. Een verwisselbare batterij kunnen we daarom wel vergeten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

89 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.