ipad air ipad mini

Apple Premium Resellers ontvangen iPad mini Retina (update)

De iPad mini Retina ligt nog niet in de winkelschappen, omdat er op het moment sprake is van beperkte beschikbaarheid. Dit werd Apple Store-personeel verteld.

ipad air ipad miniOp 12 november om 9:00 uur ‘s ochtends begon de verkoop van de iPad mini Retina in de online Apple Store, zonder dat er bekend werd gemaakt wanneer de Apple Store in Amsterdam en andere winkels de nieuwe iPad zullen verkopen. Het kan wellicht even duren totdat je zelf naar de winkel kunt lopen voor de iPad mini met retinascherm: volgens 9to5Mac is Apple Store-personeel opgedragen om de iPad mini Retina alleen te verkopen aan klanten die online hebben besteld en aangaven de iPad in de winkel op te pikken. Er zou op het moment te weinig voorraad en teveel vraag zijn om een gewone winkelverkoop te ondersteunen. 14 november: Xando heeft tegenover iCulture bevestigd dat zij de iPad mini Retina in de loop van de dag binnenkrijgen. Ze verkopen in ieder geval morgen de nieuwe iPad mini.

14 November: iCentre heeft inmiddels ook aan iCulture verteld dat zij op vrijdag 15 november beginnen met de iPad mini-verkoop. De winkelketen verwacht vrij weinig iPads en raadt geïnteresseerden aan om een reservering te plaatsen. Het lijkt zeer aannemelijk dat ook andere resellers vanaf vrijdag met de verkoop beginnen. Hoeveel iPads er bij de winkels worden geleverd is nog niet bekend. De beperkte voorraad doet vermoeden dat er minder iPads zullen zijn dan bij de verkoopstart van de iPad Air.

Apple heeft op 12 november een persbericht beschikbaar gesteld waarin alleen de verkoop via de online Apple Store wordt aangestipt. Aangezien Apple Store-personeel is opgedragen de nieuwe iPad mini alleen te verkopen aan klanten die online een bestelling hebben geplaatst, leek het aannemelijk dat Apple Premium Resellers en andere winkels de iPad mini Retina op korte termijn ook nog niet in de schappen konden leggen. De Apple Store heeft altijd prioriteit als het gaat om leveringen van nieuwe producten. Uiteindelijk duurde het twee dagen totdat andere winkels bericht kregen over een levering.

De beperkte beschikbaarheid van de iPad mini Retina zat er dik in: Tim Cook waarschuwde tijdens de onthulling van de kwartaalcijfers ook al dat er weinig iPads werden verwacht. De iPad Air was op zijn beurt zeer goed leverbaar.

Bestellen kan ook nog steeds via de online Apple Store. Daar duurt het op het moment 5 tot 10 werkdagen totdat de iPads worden verzonden.

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Zie voor meer informatie ons overzicht iPad kopen.

Dit artikel verscheen origineel op 12 november en is op 14 november aangepast op basis van informatie van premium resellers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2013, 12:36
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple store, ipad mini, ipad mini 2

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.