‘iPhone-bezitters verbruiken bijna drie keer zoveel data als Android-gebruikers’

Telecompaper beweert in een onderzoek dat de gemiddelde iPhone-bezitter bijna drie keer zoveel data verbruikt als de Android-gebruiker.

Dataverbruik iOSNederlandse iPhone-bezitters verbruiken veel meer data dan gebruikers met een Android-telefoon. Dit stelt onderzoeksbureau Telecompaper tegenover Emerce. Op de gemiddelde iPhone wordt 1,4GB per maand verstookt, terwijl op Android niet meer dan 500MB per maand wordt verbruikt. Telecompaper baseert zich op informatie van zijn Mobile Data Tracker, waarmee het smartphonegebruik van duizend mensen met instemming wordt bijgehouden.

Volgens Telecompaper verbruiken iOS-gebruikers meer data omdat ze overwegend jonger zijn dan de gemiddelde Android-bezitter. De wat oudere Android-gebruiker zou minder met apps doen, waardoor ze ook minder data verbruiken. De gemeten data geldt voor zowel Wi-Fi als mobiele verbindingen. Uit het onderzoek blijkt dat het merendeel van de data via Wi-Fi wordt gebruikt. De onderzoekers beweren dan ook dat de meeste mensen meer dan genoeg hebben aan een mobiele databundel van 1GB.

Omdat ook Wi-Fi met het onderzoek wordt meegerekend, worden ook functies zoals iCloud-reservekopieën waarschijnlijk door Telecompaper meegenomen. Een iPhone die met Wi-Fi is verbonden, aan een oplader hangt en is vergrendeld kan immers automatisch een backup maken via iCloud. Functies zoals Fotostream kunnen via Wi-Fi ook flink wat data verstoken.

Uit de data van Telecompaper blijkt ook dat vooral Facebook en WhatsApp met regelmaat door gebruikers worden geopend. Op de derde plek staat Twitter, maar “op grote afstand” van de eerste twee in de ranglijst. Volgens de onderzoekers wordt NU.nl 10 tot 20 keer per maand door gebruikers geraadpleegd en wordt deze nieuwsapp door de gemiddelde gebruiker dagelijks niet heel vaak geopend. Hoe goed NU.nl het doet ten opzichte van andere nieuwsapplicaties, wordt echter niet gemeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2013, 11:31
Categorie Achtergrond
Onderwerpen dataverbruik, onderzoek, telecompaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.