iPad in Duitsland verkrijgbaar vanaf 514 euro

Vanwege een auteursrechtenheffing ligt in Duitsland de prijs van een iPad 15 euro hoger dan in andere Europese landen.

iPad DuitslandAfgelopen vrijdag maakte Apple bekend dat de iPad vanaf 28 mei in een zestal Europese landen verkrijgbaar zal zijn. Een van die landen is Duitsland, waar de iPad veel duurder blijkt te zijn dan in de vijf overige Europese landen het geval is. In Spanje bijvoorbeeld betaal je voor de goedkoopste iPad Wi-Fi 479 euro, terwijl je in Frankrijk en Italië 499 euro voor hetzelfde model betaalt. In Duitsland ligt die prijs nogmaals 15 euro hoger waardoor de iPad Wi-Fi daar verkrijgbaar is vanaf 514 euro en de 3G-versie vanaf 614 euro.

Een lezer van de Duitse weblog fscklog was het daar niet mee eens en ging verhaal halen bij Steve Jobs. Hij stuurde de Apple-topman een e-mail waarom er in Europa sprake is van prijsverschillen, waarop Jobs het volgende antwoord terugstuurde:

Geef je regering de schuld. Duitsland heeft onlangs een nieuwe auteursrechtenheffing voor computers ingevoerd.

Dat blijkt inderdaad het geval. In Duitsland moet voor computers met een cd/dvd-brander 15,19 euro extra betaald worden, een soort van thuiskopieheffing zoals we die in Nederland ook kennen. Hoewel de iPad geen brander heeft, geldt de heffing blijkbaar ook voor de iPad, want Apple heeft de iPad in Duitsland exact 15 euro hoger geprijsd. Hierdoor wordt het toch minder interessant om een iPad uit Duitsland te halen. Het goedkoopst ben je nog altijd uit in de Verenigde Staten, waar je voor 428 euro in het bezit van een 16 GB iPad Wi-Fi komt. Meer informatie hierover vind je in onze koopgids voor de iPad.

Via: fscklog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2010, 22:10
Categorieën Achtergrond, Providers
Onderwerpen auteursrecht, duitsland, gezondheid, ipad, patient, prijs, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.