MyWi: internetten op je iPad via de dataverbinding van je iPhone (review, jailbreak)

Als je overal wilt kunnen internetten, dan zou je eigenlijk voor de iPad 3G moeten gaan. Maar wat als je dat te duur vindt, geen zin hebt om je simkaart te verknippen of het niet handig vindt dat je met dualsim (een tweede simkaart op hetzelfde abonnement) slechts één apparaat tegelijk kan gebruiken? Dan is […]
Job l'Amie - · Laatst bijgewerkt:

mywiAls je overal wilt kunnen internetten, dan zou je eigenlijk voor de iPad 3G moeten gaan. Maar wat als je dat te duur vindt, geen zin hebt om je simkaart te verknippen of het niet handig vindt dat je met dualsim (een tweede simkaart op hetzelfde abonnement) slechts één apparaat tegelijk kan gebruiken?

Dan is er MyWi voor de iPhone, te gebruiken in combinatie met je iPad. Met MyWi kun je van je iPhone een Wi-Fi accesspoint maken.

Je geeft een naam (SSID) in voor je persoonlijke Wi-Fi-netwerk en schakelt eventueel WEP-encryptie in om het te beveiligen. Et voilà: je selecteert op je iPad je persoonlijke Wi-Fi-netwerk en kunt overal waar je (3G-)bereik hebt internetten op je iPad. Zolang je iPhone maar in de buurt is natuurlijk.

Blauwe tethering-balk

MyWi laat na het inschakelen van je persoonlijke Wi-Fi-netwerk (net als de officiële tetheringfunctie die Apple zelf ooit introduceerde) bovenaan in beeld van je iPhone een blauwe balk verschijnen, waaraan je kunt zien dat je iPhone zich in tethering-modus bevindt. In deze balk zie je tevens informatie over het aantal MB’s dat je hebt geupload en gedownload via je Wi-Fi-netwerk. De MyWi-app hoeft niet open te blijven staan tijdens het tetheren en je kunt hem dus gewoon afsluiten. Wil je stoppen met tetheren, dan open je MyWi weer en schakel je tethering uit.

   

Verbergen van SSID- en WPA2-encryptie ontbreken

Hoewel MyWi een prima oplossing is om met je iPad Wi-Fi-model toch overal te kunnen internetten, heeft het een aantal nadelen. Zo kun je bijvoorbeeld je netwerk niet verbergen en is het zichtbaar voor iedereen in de buurt. Daarnaast ontbreekt de mogelijkheid je Wi-Fi-netwerk te beveiligen via WPA2-encryptie. Hoewel WEP-encryptie nog niet volledig is afgeschreven, wordt deze beveiligingsmethode door veel mensen gezien als zeer onveilig en is WPA2 al enige tijd de standaard voor het beveiligen van Wi-Fi-netwerken.

Batterijduur iPhone

Een ander nadeel van tetheren via MyWi, is dat het bij langdurig gebruik behoorlijke invloed heeft op de batterijduur van je iPhone. De hele dag de verbinding openhouden zal je batterij doen leegraken en is er dan ook niet bij. Af en toe de verbinding openzetten om wat te internetten of je mail te checken op je iPad kan echter prima en zal geen grote gevolgen hebben voor de batterijduur van je iPhone.

USB en Bluetooth tethering

MyWi is ook in staat via USB of Bluetooth te tetheren. De iPad ondersteunt dit niet, maar op deze manier kun je wel de 3G-verbinding van je iPhone delen met bijvoorbeeld een laptop zonder Wi-Fi-adapter. Daar ligt ook meteen de kracht van MyWi: het is niet alleen handig voor je iPad, maar kan in andere situaties met andere apparaten ook goed van pas komen.

Alleen je iPhone hoeft gejailbreakt te zijn

Om met MyWi succesvol te kunnen internetten op je iPad via de dataverbinding van je iPhone, is het niet noodzakelijk je iPad te jailbreaken. De iPad is immers standaard in staat om te connecten met Wi-Fi-netwerken en daarom is het enkel noodzakelijk je iPhone te jailbreaken.

Prijs

MyWi is al geruime tijd te vinden in Cydia en redelijk populair, maar is sinds de komst van de iPad extra interessant geworden. De app kun je kosteloos installeren en daarna 10 dagen gratis ‘uitproberen’. Hiervoor heb je wel een Rock-ID nodig, maar die kun je aanmaken vanuit de applicatie. Na de ’10-day trial period’ zul je moeten betalen om de app te kunnen blijven gebruiken. MyWi kost dan 9,99 dollar, maar voor dat bedrag is het niet langer noodzakelijk om een iPad 3G te hebben om overal te kunnen internetten.

Conclusie

Vind je de iPad 3G te duur, kun je er niet op wachten, heb je geen zin om je simkaart te verknippen of vind je de beperkingen van het dualsim-principe niet echt handig? Dan is MyWi in combinatie met de iPad Wi-Fi een prima optie. Het geeft je de mogelijkheid alsnog overal te kunnen internetten met je iPad, zolang je iPhone maar in de buurt is. Je iPhone moet wel gejailbreakt zijn en MyWi is niet gratis. Daarnaast heeft MyWi bij langdurig gebruik redelijk invloed op de batterij van de iPhone en vanwege de verouderde WEP-encryptie en het niet kunnen verbergen van de SSID zou het iets veiliger kunnen. Desalniettemin is het een goedkoper alternatief dan de iPad 3G en kun je MyWi ook gebruiken in combinatie met andere apparaten.

Info: MyWi

  • Ontwikkelaar: Rock Your Phone
  • Applicatie: MyWi
  • Te koop via: Cydia
  • Prijs: $ 9,99
  • Geteste versie: 3.4.1
  • Bestandsgrootte: onbekend
  • Cijfer: 8

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2010, 14:24
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.