iPad 2 WiFi heeft betere microfoon dan 3G-model

De microfoon van de iPad 2 3G blijkt slechtere kwaliteit dan die van de iPad 2 met alleen WiFi. Het zou te maken kunnen hebben met verschillende materialen: metaal of plastic.

ipad 2 microfoonDe microfoons die in de iPad 2 WiFi en de IPad 2 3G zitten blijken verschillende te presteren. iLounge ontdekte dat de geluidskwaliteit van de WiFi-versie veel beter is. Het heeft ermee te maken dat de microfoon is verplaatst: eerst zat deze naast de headsetaansluiting, nu bevindt de microfoon zich in het midden. De vorm is ook anders: in plaats van een rondje is het nu een pilvormige opening. Door de verplaatsing bevindt de microfoon van de iPad 2 WiFi in het metalen gedeelte, terwijl de microfoon van de 3G-versie in het zwarte plastic is verwerkt.


Twee verschillende materialen dus en daarbij blijkt dat de audiokwaliteit ook verschilt: opnames die met de iPad 2 WiFi zijn gemaakt klinken veel helderder. De CDMA-versie blijkt de slechtste opnamekwaliteit te leveren. Wanneer je FaceTime gebruikt of een andere app waarbij het scherm op de gebruiker is gericht, is het geluid slechter.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.