iPad 2 WiFi heeft betere microfoon dan 3G-model

De microfoon van de iPad 2 3G blijkt slechtere kwaliteit dan die van de iPad 2 met alleen WiFi. Het zou te maken kunnen hebben met verschillende materialen: metaal of plastic.

ipad 2 microfoonDe microfoons die in de iPad 2 WiFi en de IPad 2 3G zitten blijken verschillende te presteren. iLounge ontdekte dat de geluidskwaliteit van de WiFi-versie veel beter is. Het heeft ermee te maken dat de microfoon is verplaatst: eerst zat deze naast de headsetaansluiting, nu bevindt de microfoon zich in het midden. De vorm is ook anders: in plaats van een rondje is het nu een pilvormige opening. Door de verplaatsing bevindt de microfoon van de iPad 2 WiFi in het metalen gedeelte, terwijl de microfoon van de 3G-versie in het zwarte plastic is verwerkt.

Twee verschillende materialen dus en daarbij blijkt dat de audiokwaliteit ook verschilt: opnames die met de iPad 2 WiFi zijn gemaakt klinken veel helderder. De CDMA-versie blijkt de slechtste opnamekwaliteit te leveren. Wanneer je FaceTime gebruikt of een andere app waarbij het scherm op de gebruiker is gericht, is het geluid slechter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2011, 17:27
Categorie Achtergrond
Onderwerpen audio, ipad 2, microfoon, wifi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.