Hon Hai: ‘Geen productieproblemen bij Apple door aardbeving Japan’

Volgens Hon Hai Precision komt de productie van Apple-producten niet in gevaar door de aardbeving en tsunami's in Japan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

foxconnDe productie voor Apple komt niet in gevaar door de recente rampen in Japan, zegt fabrikant Hon Hai. Na de aardbeving en tsunami’s die Japan troffen, moesten meerdere elektronicafabrikanten hun deuren tijdelijk sluiten. Ook bedrijven die toeleverancier van Apple zijn, zitten daarbij. Maar Hon Hai Precision, Apple’s belangrijkste fabrikant, die verantwoordelijk is voor de assemblage van de iPhone 4 en iPad 2, zegt dat er misschien wat aanpassingen nodig zijn, maar dat ze geen tekorten in componenten verwachten. Hon Hai heeft zelfs vervangende toeleveranciers achter de hand, mochten bepaalde fabrikanten niet kunnen leveren.

Volgens Hon Hai is dochterbedrijf Foxconn beter dan de concurrentie in staat om leveringen van conponenten zeker te stellen. Bovendien hebben ze nog voor 2 tot 3 weken op voorraad liggen. Bij de iPad 2 zal Apple alles op alles moeten zetten om aan de overweldigende vraag te voldoen. In de VS zijn al tekorten opgetreden en Apple moet over een week voldoende voorraad hebben om in 24 andere landen de iPad 2 te kunnen lanceren.

Toch denken de componentdeskundigen van iSuppli dat Apple’s productie wél in de problemen gaat komen, met name wat de iPad betreft. In de iPad 2 worden onderdelen gebruikt van componentmakers die getroffen zijn, aldus iSuppli. Het gaat om NAND Flash van Toshiba, DRAM van Elpida Memory, een elektronisch kompas van AKM Semiconductor, een touchscreen-glas van Asahi Glass Co. en een systeembatterij van Apple Japan Inc. Een deel van de fabrikanten zegt dat hun productiefaciliteiten niet getroffen zijn, maar toch kunnen ze last ondervinden op logistiek gebied of bij de elektriciteitslevering.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2011, 13:55
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen componenten, foxconn, hon hai

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.