Reacties voor: Apple brengt tweede publieke beta’s iOS 9 en OS X El Capitan uit

De tweede publieke beta's van iOS 9 en El Capitan zijn vanaf nu beschikbaar. In dit artikel lees je wat je kunt verwachten en hoe het testen van een publieke beta werkt.

Reacties: 42 reacties

  1. Draait als een zonnetje. Jammer dat de sygic crasht, maar ja. Daar kan sygic waarschijnlijk niks aan doen.

  2. Gek dat het artikel niet meldt dat de update ook OTA te krijgen is

  3. Ook bij deze versie nog geen werkende ABN AMRO app?

  4. @Jeroen: Nee. ABN kan geen apps indienen voor een Beta.

  5. Origineel geplaatst door Jeroen
    Ook bij deze versie nog geen werkende ABN AMRO app?

    Al brengt Apple nog 20 bèta’s uit, de ABN AMRO app gaat niet werken totdat ze hem zelf hebben aangepast voor iOS 9!

    Kunnen we nu stoppen met die vragen over ABN AMRO?

  6. Apparaten die al op iOS 9 draaien kunnen de tweede beta direct met hun iOS apparaat updaten. 312 MB😊👍

  7. Jeej! Ik kan m’n favorieten instellen op m’n Apple watch! Had juist gisteren nog een bug report hierover gedaan…

  8. Voor de mensen die ABN AMRO willen zien werken, ga terug naar iOS 8.4. Zolang er bèta’s zijn van iOS 9 worden ze NIET geüpdatet.

  9. Wellicht de belangrijkste tip; zet een bent NOOIT op een productiemachine. Dus niet voor IOS en OSX. Want dan snap je pas dat ABN of welke app dan ook nog niet af is voor het nieuwe systeem.

  10. En weten jullie ook niet wanneer de amro hem af heeft? 😂😂😂

    Is het heel moeilijk om de wikipedia er op na te slaan wat een beta is?

  11. Volgens mij werkte het wel hewoon altijd in voorgaande beta’s van ios 7 en 8. Zelfs ios 9 beta 1 ook nog. Wat is er dan anders aan. En waarom werken ze van andere banken wel?

  12. @Jeroen: Simpel, Apple heeft in iOS 9 beta 2 dan één of ander API gewijzigd, verwijderd, … die de ABN Amro app wél gebruikt en de andere banken niet.

    Heeft niks met ABN Amro te maken maar met Apple die nieuwe API calls introduceert, oude bijwerkt of verwijdert. En App ontwikkelaars moeten de tijd nemen om die wijzigingen op een goede manier door te voeren.

    Kort gezegd: het is Apple’s “fout” dat het kapot is, maar de ontwikkelaar moet het oplossen. En dat kunnen ze pas enkele dagen voordat de final versie uitkomt en Apple updates accepteert met iOS9-bugfixes.

  13. De eerste publieke versie van iOS 9 heb ik. Dan kan ik nu door middel van dat profiel wat toen meekwam nu een on the air update doen?

  14. @Jeroen: Apple heeft vanaf bèta 3 de beveiliging verbeterd betreffende iOS 9. Vandaar dat o.a ABN AMRO niet meer werkt. In bèta 4 heeft Apple gesleuteld aan “Metal” met als gevolg dat veel games nu ook niet werken op beta 4. Zo blijft er altijd een probeem met bèta’s. Uiteindelijk komt het allemaal weer goed.

  15. Definitie Bèta software:

    In de ontwikkeling van software is Beta een aanduiding voor software die nog niet stabiel genoeg is om in productie genomen te worden.

    Nu ophouden met dat gezeur!

  16. @Barend: Ah, ik zie nu pas jouw post. Want ik had daar een vraag over. die is nu beantwoord. Voor de mensen die problemen hebben met de app van ABN: ik zou gewoon inloggen met de browser. Daar kun je ook met je code inloggen die je ingesteld had in de app. Je hebt in de browser ook heel weinig de e-reader nodig.

  17. Wat mij opvalt in El Capitan is de Finder.
    De eerste kolom (Favorieten) start elke keer heel smal op.
    Als je de kolom breder maakt, blijft deze zo breed totdat je finder afsluit en weer opnieuw start. Dan is die kolom weer heel smal. Echt irritant!

  18. @Martin: maar ING app werkt wel > perfect. ligt dus aan slechte service van ABN.

  19. Ok duidelijk. Het is immers maar een vraag van een minder ervaren developer.

  20. Draait beter als de eerste, en ik draai hem gewoon op m’n enige iPhone. En ja, ik weet wat beta betekend… 🙂

    Ps. De AH Appie App doet t ook weer!

  21. Origineel geplaatst door Jeroen
    Ook bij deze versie nog geen werkende ABN AMRO app?

    Ik vind het bijster slim om met een beta te werken als je afhankelijk bent van een bankenapp.

  22. Veel van de gevonden bugs zijn er intussen al uit. De tweede beta draait dan ook zeer vlot, al had ik ook met de eerste publieke beta weinig écht noemenswaardige problemen. Wanneer je een beta draait weet je immers dat je wat voorzichtiger/geduldiger/… moet zijn. Als ze zo verder doen wordt iOS 9 héél stabiel bij de officiële release.

  23. @Willem: Inderdaad! Een vreemd bugje dat er niet uitziet en waarvan je verwacht dat ze dit wel snel zouden kunnen fixen. Geen kritiek hoor, gewoon een vaststelling.

  24. @ice: Wat een kortzichtige conclusie. Zoals al vaker gezegd hierzo. Het ligt niet aan service van ABN of aan ABN zelf. Het ligt aan het feit dat men een ios beta heeft geinstalleerd waarbij heel duidelijk wordt gezegd dat apps en zaken wel eens niet zouden kunnen werken. Simpelweg omdat er nieuwe technieken of mogelijkheden worden gebruikt door Apple, waar sommige apps gebruik of juist geen gebruik van maken. Oplossing geen Beta installeren, niet zeuren, niet klagen en al helemaal geen schuld neerleggen bij iemand anders dan de gebruiker zelf. De gebruiker heeft tenslotte gekozen om een beta te installeren. Niet Apple, niet ABN, maar de gebruiker. Ik zeur toch ook niet over het feit dat sygic navigatie niet meer werkt sinds de beta.

  25. Ook mensen die last hebben van Wi-Fi problemen? Sinds de update problemen met de WI-FI thuis?! Verder een prima update

  26. Heb nu beta 4 draaien maar nu werkt mijn bedieningspaneel onderin niet meer (flaslight WiFi Bluetooth enz.) werkt dit wel bij deze beta?

  27. Waarom wordt je eigenlijk verplicht een update via wifi uit te voeren?

  28. @Mark: Heb niks geen last van Wifi problemen thuis,beta 4 draait als een tierelier.

  29. Ik ga weer terug naar iOS 8.3.4. Deze tweede publieke versie van iOS 9 veroorzaakt een bug in Mail. Die knalt er steeds uit.

  30. Voor mensen die de ABN Amro app willen gebruiken:

    Open gewoon de website en voeg het toe als snelkoppeling aan je homescreen. Via de website kan je ook gewoon inloggen en als je het toevoegt aan je homescreen kan je het ook gewoon in een mapje stoppen.

    Even een makkelijk tussen-oplossing tot iOS9 final uit is en de ABN app een update krijgt. Het is misschien minder mooi of overzichtelijk, maar je kan gewoon bij je bankzaken en geld overmaken.

  31. Ah, de bug in Mail heb ik zelf al verholpen door heel even via Instellingen –> mail, contacten, agenda de mailaccounts even uit te schakelen en dan weer in te schakelen.

  32. Ik kwam hier voor nuttig commentaar… Enige wat ik zie is ABN en uitleg over wat een Beta is.

    Graag naar ‘t forum om hierover te discussieren?!

    -ontopic-
    Ervaring heeft mij geleerd op de iPhone nog even te wachten met het proberen van betas. Omdat dit voor mij toch een productiemachine is die ik de hele dag door gebruik, moet ik een stabiel apparaat hebben met de garantie dat al mijn apps (blijven) werken.
    Mijn macbook daarintegen krijgt wel het mooie El Capitan. Van performance nog geen verschil gemerkt, wel zien de nieuwe toegevoegde features er goed uit.

  33. bij mij werkt sms ontvangen niet meer, niet onoverkomelijk maar ook niet echt handig.

    Edit… werkt dus wel alleen heel traag lijkt het.

  34. In de tekst staat dat er op de public beta site een download link zou moeten staan, maar het enige wat ik zie is de optie om het profiel op mijn iphone te installeren.
    Helaas kan ik dat nog steeds niet, want ik krijg alleen maar “Internal Server Error” als ik de link volg.
    Waar kan ik het beta bestand dan zonder OTA downloaden?

    Dank!

  35. Wi-Fi is al verholpen, lag aan ons eigen netwerk, vind iOS 9 public beta 2 wel heel erg traag op mijn iPhone 6

  36. Kan iemand mij eens uitleggen wat het doel van deze publieke beta’s is ?
    Is er een terugkoppeling naar Apple of developers als er bugs optreden ?
    Of is het alleen maar een marketing initiatief om meer buzz en clicks te genereren ?
    Ten koste van developers en AbnAmro (die met deze tokkie-discussies niet geholpen zijn)

  37. Origineel geplaatst door Mark
    Wi-Fi is al verholpen, lag aan ons eigen netwerk, vind iOS 9 public beta 2 wel heel erg traag op mijn iPhone 6

    Hier werkt hij super snel op de iPhone 6 en erg stabiel

  38. Een bug gevonden: op mijn apple watch wordt mijn activiteit (bijv met work out) bijgehouden maar de activiteiten app op de iPhone 6 + doet niets meer. Wel jammer ben er al 3 weken met veel plezier mee doende (watch in Schotland gekocht)

  39. Ik heb nog nooit een beta versie van een OS gezien (El Capitan in dit geval) dat zo stabiel draait voor een beta-fase. Al m’n programma’s draaien als zonnetjes, hooguit af en toe even een zwart scherm als ik een map open druk in de Finder. Voor de rest: thumbs up. Dat er in El Capitan benadrukt is op stabiliteit etc is wel terug te zien.

  40. Origineel geplaatst door Jeroen
    Ook bij deze versie nog geen werkende ABN AMRO app?

    Origineel geplaatst door Ronald
    Ik vind het bijster slim om met een beta te werken als je afhankelijk bent van een bankenapp.

    Dit vroeg ik, omdat ik anders gewoon op 8.4 blijf. Zelf snap ik ook wel dat het niet slim is om een beta te draaien als er bepaalde apps niet op werken die je wel nodig hebt. Verder lijkt het hier alsof wanneer je een vraag stelt, de meesten met het verkeerde been uit bed gestapt zijn. En ja, ook al zou de vraag al eerder gesteld zijn, het zou kunnen dat iets wat eerder niet werkte met een nieuwe beta wellicht wel zou werken.
    Niet iedereen heeft dezelfde kennis als jullie IT wizards en ik dacht dat oa een forum zoals deze er ook voor was om juist vragen te stellen om er ook een degelijk antwoord op te krijgen.

  41. Geen simkaart na installeren beta, iemand hier nog meer last van? Vodafone

  42. Origineel geplaatst door Jeroen
    Ook bij deze versie nog geen werkende ABN AMRO app?

    Origineel geplaatst door Ronald
    Ik vind het bijster slim om met een beta te werken als je afhankelijk bent van een bankenapp.

    Origineel geplaatst door Jeroen
    Dit vroeg ik, omdat ik anders gewoon op 8.4 blijf. Zelf snap ik ook wel dat het niet slim is om een beta te draaien als er bepaalde apps niet op werken die je wel nodig hebt. Verder lijkt het hier alsof wanneer je een vraag stelt, de meesten met het verkeerde been uit bed gestapt zijn. En ja, ook al zou de vraag al eerder gesteld zijn, het zou kunnen dat iets wat eerder niet werkte met een nieuwe beta wellicht wel zou werken.
    Niet iedereen heeft dezelfde kennis als jullie IT wizards en ik dacht dat oa een forum zoals deze er ook voor was om juist vragen te stellen om er ook een degelijk antwoord op te krijgen.

    Dan zal ik heel direct zijn: als je geen kaas hebt gegeten van IT, wat doe je dan in godsnaam met een beta versie van een besturingssysteem op je telefoon?

    Er wordt overal aangegeven dat het problemen kan veroorzaken, zelfs voor de installatie zelf. Een beta versie is een test versie, daar wordt ook in verwacht dat je als gebruiker feedback geeft als er iets mis is. Als je hem alleen draait om “het nieuwste van het nieuwste” te draaien, probeer dan eens de bleeding edge versies van Debian… Kun je lachen als niet-ITer…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.