AccuWeather-icon

Iedereen is een weerman met AccUcast van AccuWeather

AccuWeather maakt van iedereen een weerman dankzij AccUcast: een nieuwe functie van de app waarmee gebruikers zelf door kunnen geven wat voor weer het is op hun locatie.

AccuWeather-icon

Schuilt er een weerman in je, maar heb je het nooit tot het journaal geschopt? Dan kun je je vanaf nu uitleven met weer-app AccuWeather, die met AccUcast iedereen de mogelijkheid geeft om live te laten weten wat voor weer het is.

Vanuit de AccuWeather-app kun je nu op ieder moment de weersituatie delen via AccUCast. In het zijmenu van de app is een knop toegevoegd met ‘Meld een weerconditie’, die je aan de hand van een cirkelmenu de mogelijkheid geeft om door te geven of het op jouw locatie bijvoorbeeld regent, of je gerust zonder jas naar buiten kunt gaan. Hiervoor moet je de app uiteraard wel eerst toegang geven tot je locatiegegevens.

AccUcast AccuWeather-AccUcast

Lees ook: Beste weerapps voor iPhone en iPad

Interactieve ‘real time’ kaart

Ook kun je via AccUcast gevaren melden, zoals gladde wegen, verminderd zicht of schadelijke windstoten. Al deze info verschijnt vervolgens op een kaart, waarop ook alle andere AccUcast-gegevens op te vinden zijn. Door op een van de pinnetjes te tikken kun je zien wanneer iemand het doorgegeven heeft.

Hoe lang deze icoontjes op de kaart blijven staan is niet bekend, maar op de kaart van Nederland zijn er al een aantal te ontdekken die er al langer dan twee uur op staan. Als je uitzoomt worden verschillende meldingen samengevoegd, zodat je aan de hand van de kleur (grijs is bewolking en groen is regen) in een oogopslag kunt zien wat voor weer het is in een hele provincie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2015, 20:45
Categorie Apps
Onderwerp weer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.