Microsoft Send app icoon

Microsoft Send verandert je mailbox in een chat-app

Microsoft maakt van je mailbox een chat-app als WhatsApp en Telegram met Flow: een nieuwe app die er vooral op gericht is om zo snel en simpel mogelijk gesprekken te voeren met je mail-account.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Microsoft-SendHet stroomlijnen van je e-mail is hip. Google deed het eerder al met Inbox, en nu probeert Microsoft iets soortgelijks met Send, een app die je mailverkeer transformeert in een WhatsApp-achtige berichtendienst.

Opvallend genoeg is Send voorlopig alleen voor iOS beschikbaar (en dus zelfs niet voor Windows Phone), en moeten wij in Nederland er nog even op wachten omdat de app nu alleen in de Verenigde Staten en Canada te downloaden is. Send lijkt sterk op Flow, een chat-app die eerder dit jaar uitlekte via een webpagina van Microsoft. Ook daar speelde je mailbox een hoofdrol, dus de kans is groot dat Send de uiteindelijke versie van Flow is.

Je mailbox als berichtendienst

Microsoft-Send-iPhoneMicrosoft lijkt er met Send alles aan te doen om het versturen en ontvangen van mails zo snel en gemakkelijk mogelijk te maken. Je wordt direct na het openen van de app begroet door de contactlijst, en hoeft daarna geen tijd de besteden (of verspillen?) met het invullen van een onderwerp, begroeting of handtekening. Tik simpelweg de persoon aan waarmee je contact wilt en start het gesprek. Precies zoals een berichtendienst dat ook doet dus, en zo ziet Send er ook uit als je naar de screenshots kijkt.

Lees ook: Beste e-mail apps voor iPhone en iPad

Send is dan ook geen vervanger van je ‘normale’ mail-app op je iDevice, maar een middel om snel een bericht te versturen naar de mensen waarvan je wel het mailadres maar geen andere contactgegevens van hebt.

Het voordeel van Send is dat het geen telefoonnummers of andere gegevens van je contactpersonen vereist. Handig om je werkgerelateerde contacten te spreken dus, zonder eerst om een telefoonnummer te vragen. Ook handig: als je contactpersoon ook Send gebruikt, verschijnt er in beeld wanneer hij of zij een reactie aan het typen is.

(Voorlopig) niet in Nederlandse App Store

Om Send te gebruiken moet je voor nu ten eerste een Amerikaanse of Canadese App Store-account hebben, en daarnaast ook een Office 365 business- of school-account hebben waar je mail aan gekoppeld is. Geen Gmail dus of andere maildiensten werken samen met Send, maar daar komt in de toekomst verandering in, zo schrijft Microsoft in een blogpost. Wie weet dat de app tegen die tijd ook in Nederland beschikbaar is.

Lees ook: Amerikaans Apple ID of iTunes-account aanmaken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2015, 19:21
Categorie Apps
Onderwerpen e-mail, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.