ios-8

iOS 8.3 laat je gratis apps zonder wachtwoord downloaden

Je kunt vanaf iOS 8.3 weer gratis apps downloaden zonder een wachtwoord in te vullen. Je moet hiervoor wel Touch ID op de iPhone uitzetten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 8.3 wachtwoord appsHet is één van de wat gekkere dingen in iOS: zelfs als je een gratis app probeert te downloaden, moet je het wachtwoord van je Apple ID invullen. Daar gaat Apple in iOS 8.3 eindelijk een eind aan maken, door een speciale schakelaar toe te voegen aan de iOS-instellingen. Hiermee geef je aan geen wachtwoord te willen gebruiken voor gratis apps, zodat je alleen nog maar op de downloadknop hoeft te drukken.

De wachtwoordschakelaar voor de App Store is te vinden bij Instellingen > iTunes en App Store > Wachtwoordinstellingen. Onderaan de pagina staat een veld over gratis downloads, waar je de schakelaar voor een wachtwoord kunt uitzetten. Je moet nog steeds je wachtwoord invullen als je een betaalde app uit de App Store wil halen. Op de instellingenpagina kun je ook aangeven of je iedere 15 minuten je wachtwoord voor betaalapps en in-app aankopen moet invullen, of dat er altijd naar gevraagd moet worden.

De optie om het wachtwoord uit te schakelen verschijnt niet bij iedereen: het lijkt er op dat je de optie alleen kunt selecteren als je Touch ID hebt uitgeschakeld. Touch ID-gebruikers hoeven vaak ook geen wachtwoord bij gratis apps in te vullen, maar zijn al klaar door een vinger op de homeknop te leggen. De vingerafdruklezer doet dan de rest. Volgens 9to5Mac werkt de optie zelfs niet voor alle gebruikers zonder Touch ID, omdat Apple hem per regio beschikbaar stelt.

iOS 8.3 is in betavorm beschikbaar voor testers en ontwikkelaars. Een publieke beta wordt geleidelijk steeds meer beschikbaar gesteld. Naast een wachtwoordschakelaar bevat iOS 8.3 ook een Nederlandstalige versie van Siri.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2015, 16:57
Categorie iOS
Onderwerpen app store, ios 8, ios 8.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.