Gebruik de Apple Watch als emoji vanaf iOS 8.3

Had je hem al gespot? In de iOS 8.3-beta kun je de Apple Watch gebruiken als emoji. Ook de Mac en iPhone zijn er in smileyvorm.

Apple Watch emoji verzamelingiOS 8.3 lijkt Apple’s grote emoji-update te worden: naast multiculturele emoji en de mogelijkheid emoticons te ontleden, heeft Apple namelijk nog een leuke tweak gemaakt. Vanaf deze iOS-update zal de horloge-emoji namelijk veranderen in een Apple Watch.


De Unicode Consortium ontwerpt en introduceert nieuwe emoji, maar Apple kan de plaatjes naar eigen smaak aanpassen. Apple is daarom vrij om de afbeelding van een horloge te veranderen in een Apple Watch. Dat niet alleen: de computer-emoji is een Mac geworden, en de mobiele telefoon een iPhone.

Apple Watch emojiMac EmojiMobiele telefoon emoji

De nieuwe emoji zijn op het moment alleen in de beta van iOS 8.3 te gebruiken. Deze is beschikbaar voor ontwikkelaars en goedgekeurde testers. Daarnaast stelt Apple geleidelijk een publieke beta van de iOS-update beschikbaar. Naast een flink aantal wijzigingen op emoji-gebied, introduceert Apple in iOS 8.3 ook een Nederlandse versie van Siri.

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.