optimizeme icoon groot

Optimized: lifelogging-app OptimizeMe krijgt nieuwe naam en functies

Lifeblogging-app OptimizeMe heeft een grote update gekregen en gaat voortaan onder de naam Optimized door het leven.

OptimizedWe schreven al vaker over de populaire lifelogging-app OptimizeMe: op strakke, overzichtelijke wijze weet deze app netjes bij te houden wat je allemaal uitvoert op een dag. Waar veel quantified self-apps vooral allerlei meetgegevens registreren, probeert OptimizeMe juist betekenis aan deze data te geven. De ontwikkelaar heeft nu een grote update doorgevoerd waarbij de app nieuwe functies én een nieuwe naam heeft gekregen: Optimized.

Bij welke mensen voel je je het gelukkigst? Slaap je beter na een stevige wandeling? En word je echt ontspannen van yoga, of blijk je veel beter te ontspannen door met vrienden iets te gaan drinken? Het zijn verbanden die je niet zomaar uit de gegevens van je iPhone haalt, maar Optimized doet zijn best dit soort relaties wél te kunnen ontdekken.

Nog steeds zul je alles in je leven moeten bijhouden met Optimized. Dit kan erg bewerkelijk zijn — of zelfs ronduit vervelend, als je liever met vrienden in de kroeg wilt kletsen in plaats van minutenlang op je iPhone-scherm zitten tikken om aan te geven waar je bent, met wie en hoe je je voelt. Maar ben je een quantified self-freak, dan heb je dit er voor over. De app kon in de vorige versie data importeren van Moves; versie 2.0 voegt hier een enorme hoeveelheid extra bronnen aan toe: Jawbone UP, Fitbit, Apple Health, alle gegevens hiervan kunnen door de app netjes worden verwerkt en geïnterpreteerd. Op deze manier moet een completer beeld van je dag- en nachtritme ontstaan.

Optimized

Gebleven zijn onderdelen als de Life coach die je doelen laat nastreven, en Productivity, waarin je de focus kunt leggen op bepaalde activiteiten die je nog wilt uitvoeren. Nieuw is de dagboekfunctie, waarin je met tekst en foto’s kunt bijhouden wat je beleeft en voelt. Dit wordt dan weer gekoppeld aan alle meetgegevens en andere data die je in Optimized bijhoudt. Ook is de timeline aanzienlijk verbeterd, zodat je sneller overzicht hebt over je activiteiten, en krijg je nu statistieken te zien op dag- en weekniveau met je hoogste en laagste scores. De app is vandaag nog tegen 50 procent korting in de App Store te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2015, 14:59
Categorie Apps
Onderwerp gezondheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.