iOS 5.1 bèta 3 verwijst naar Facebook-integratie

iOS 5.1 bèta 3 zou op verschillende punten verwijzen naar Facebook. Dit zou te maken kunnen hebben met integratie van het sociale netwerk binnen iOS, zoals ook al het geval is voor Twitter.

Facebook-integratie iOSIn iOS 5 werd vergaande Twitter-integratie toegevoegd en het lijkt erop dat Facebook als volgende sociale netwerk aan de beurt is. In de code van iOS 5.1 bèta 3 zijn verwijzingen gevonden naar Facebook. De mogelijke nieuwe functionaliteit wordt hierdoor echter niet helemaal bevestigd: het zou ook een verwijzing kunnen zijn naar een eerdere mogelijkheid die al in iOS 4 ontdekt werd. Ook doken er in iOS 5.1 bèta 3 verwijzingen naar de iPad 3 op.

In de geruchtenstroom rond iOS 4 dook er een bestand in iOS op dat ook al verwees naar mogelijke Facebook-integratie. Dit kwam echter nooit van de grond, vermoedelijk omdat het Apple niet lukte om een overeenkomst met het sociale netwerk te sluiten. De kans bestaat daarom dat de in iOS 5.1 bèta 3 gevonden code slechts hiernaar terugverwijst. Is dit echter niet het geval, dan zou Apple kunnen werken aan de hernieuwde implementatie van Facebook.

Dit is niet de eerste keer dat er over integratie van Facebook in iOS gesproken wordt: in september doken er op MacRumors screenshots (zie hierboven) op van de mogelijkheid, die vooral leek op een soortgelijke mogelijkheid met Twitter.

Hoe verdere integratie van Facebook zou kunnen werken moet nog blijken: het sinds iOS 5 ingebakken Twitter kan makkelijker foto’s delen en automatisch apps met je Twitteraccount koppelen. De samenwerking tussen Twitter en Apple bleek uiteindelijk veel positieve gevolgen te hebben voor het sociale netwerk: het aantal aanmeldingen per dag steeg significant.

Het is nu al mogelijk om een Facebook-account te koppelen aan contactinformatie in het adresboek van je iPhone. Door hier op te klikken kom je op de mobiele website van Facebook, waar het profiel wordt getoond.

iOS 5.1 bèta 3 bevat ook verwijzingen naar twee nieuwe iPad-modellen. Meer hierover lees je in ons artikel op iPadclub.

Bron: iMore

Let op: de hierboven afgebeelde screenshot dook voor het eerst op in september 2011 op MacRumors. Deze heeft niks te maken met de referenties naar Facebook die deze week in iOS 5.1 bèta 3 zijn gevonden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2012, 10:37
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen facebook, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.