iTunes Match nu in 37 landen verkrijgbaar

iTunes Match is nu in 37 landen wereldwijd beschikbaar. Apple voegde 19 nieuwe landen toe, waaronder Nederland, landen in Zuid-Amerika en kleine Europese landen zoals Letland.

iTunes-Match-CloudApple heeft iTunes Match in Nederland en daarnaast ook gelijktijdig in nog 18 andere landen uitgerold. De nieuwe landen bevinden zich vooral in Zuid-Amerika: Argentinië, Bolivia, Chili, Columbia, Paraguay en Peru zijn enkele van de nieuwe landen die zijn toegevoegd. In veel Zuid-Amerikaanse landen bestond de iTunes Music Store tot voor kort niet eens. Daarnaast kregen kleine Europese landen als Estland en Letland toegang tot iTunes Match. Een update in de voorwaarden van iTunes kondigde gisteren de nieuwe functie in Nederland aan, waarna Apple ook de Inside iTunes-pagina’s en de tabel met ondersteunde landen aanpaste met nieuwe informatie over de muziekservice.


itunes-match-inschakelenOp de pagina wordt nog eens uitgebreid uitgelegd wat de functies van iTunes Match inhouden. “Hoe meer je vertrouwt op de cloudtoegang tot je complete bibliotheek, waar je maar verbinding hebt, des te minder zorgen maak je je over de hoeveelheid opslagruimte je nodig hebt voor muziek op je device”, schrijft Apple. “Zodra je abonnee bent is de schakelaar om iTunes Match op je iPhone, iPod touch en iPad in te schakelen te vinden in de Muziek-sectie van de Instellingen-app.”

In Nederland moest Apple eerst een overeenkomst met Buma/Stemra sluiten, een organisatie die de rechten van muzikanten en tekstschrijvers vertegenwoordigd.

Om iTunes Match te kunnen gebruiken moet je een jaarabonnement afsluiten.

Meer info: iTunes Match (€24,95)

Om de reacties centraal te houden verzoeken we jullie te reageren bij het eerdere artikel.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.