iOS 16 met vernieuwde Focus-functie.

Reacties voor: Blijf gefocust: dit is er nieuw voor Focus in iOS 16 en macOS Ventura

De Focus-functie van de iPhone, iPad en Mac heeft in iOS 16, iPadOS 16 en macOS Ventura een flinke update gekregen. Er zijn nieuwe focusfilters, meer opties om meldingen van apps wel of niet toe te staan en nog veel meer handige tweaks.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Een aantal verbeteringen waar ik op zat te wachten, mooi!
    Weten jullie ook of je hé Siri tijdens een focus uit kan schakelen? Dit zou ik mooi vinden onder werk tijd

  2. oh nee!!!! ik dacht werkelijk dat je met de koppeling van focus en agenda je focus kon laten instellen op bepaalde agenda items, zoals werk, vergadering etc.
    dus stel je hebt ‘werk’ in je rooster staan, dat automatisch je focus werk aan gaat. en als je werktijd in je agenda voorbij is, hij teruggaat naar bijvoorbeeld ‘prive’… maar dat is dus niet zo????

  3. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: ja maar dat krijg ik niet werkend. Ik heb een wisselend werkrooster en je kunt niet gewoon aangeven, als item is werk…. want je moet een tijd als trigger gebruiken. en dan moet je het ook nog aan het einde terug terug laten zetten… echt onbegonnen werkt.

    maar thnx voor meedenken maar helaas kan het niet met opdrachten. Daarom had ik juist deze functie graag gehad… daar zit ik echt al zeker 10 jaar op te wachten. 🙁

  4. Origineel geplaatst door Edgar
    @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: ja maar dat krijg ik niet werkend. Ik heb een wisselend werkrooster en je kunt niet gewoon aangeven, als item is werk…. want je moet een tijd als trigger gebruiken. en dan moet je het ook nog aan het einde terug terug laten zetten… echt onbegonnen werkt.

    maar thnx voor meedenken maar helaas kan het niet met opdrachten. Daarom had ik juist deze functie graag gehad… daar zit ik echt al zeker 10 jaar op te wachten. 🙁

    Je kan het wel zo doen:
    Maak een automatisering obv locatie, met de actie om de werk focusmode aan te zetten (of uit)

  5. @Niels: ik werk thuis… en ook locatie gebaseerde “automatiseringen” hebben nog nooit gewerkt. ik moet altijd de opdracht runnen middels de melding die ik altijd krijg ondanks dat de optie daarvoor uitstaat. meeste “automatische” opdrachten zijn niet automatisch en het is reproduceerbaar. nog een voorbeeld wat ook niet werkt. als ik m’n helm op zet en de bt headset aanzet, verbindt ie wel, maar hij voert niet de opdracht om muziek aan te zetten. ook hier staat de optie voor vragen niet aan. maar voer ik de pop-up wel uit, werkt het wel..l lekkere automatisering hoor…

  6. Is dat focusgedoe niet een beetje overdreven? Het wordt gepresenteerd als een complete, wonderlijke applicatie terwijl het gewoon onderdeel moet zijn van een MacOS systeem. Een OS dat ons moet vrijwaren van andere prikkels dan het werk waar we mee bezig zijn.

  7. Is het in IOS16 mogelijk op bijv berichten van MSteams altijd te blocken en met focus and alleen tijdens bepaalde weekenden als ik on-call ben dat ik wel berichten krijg van MSteams met een “weekend focus”.

    Dus standaard een app blocken en alleen allowen (naast alle andere apps) tijdens een weekend?

  8. iOS is inmiddels zo hopeloos bloated geworden dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. De focus functie is nauwelijks bruikbaar omdat het amper goed is in te stellen. Apple loopt niet alleen hardwarematig vast met zgn. updates die vooral veel marketing vragen, ook softwarematig lijken ze op een doodlopend pad. Mensen papegaaien na dat ze Siri gebruiken terwijl het je vaak niet eens verstaat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.