iCloud-sleutelhanger inloggen in apps.

iOS 11 maakt het inloggen in apps een stuk eenvoudiger

Vanaf iOS 11 verloopt het inloggen in apps een stuk eenvoudiger. Vanaf het toetsenbord kun je in apps nu eenvoudig direct de juiste inloggegevens selecteren en automatisch invullen vanuit iCloud-sleutelhanger.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft op het gebied van gebruikersnamen en wachtwoorden een aantal vernieuwingen doorgevoerd in iOS 11. In iOS 11 is het namelijk een stuk makkelijker om in te loggen in je favoriete apps dankzij gebruikersnamen en wachtwoorden die opgeslagen zijn in iCloud-sleutelhanger. Je hoeft je inloggegevens namelijk niet meer op te zoeken en handmatig in apps in te voeren.

iCloud-sleutelhanger inloggen in apps.

iOS 11 vult inloggegevens in apps in

iCloud-sleutelhanger is je eigen persoonlijke kluis waar je al je gebruikersnamen en wachtwoorden voor websites en diensten in kunt bewaren. Om de gegevens te bekijken, heb je je vingerafdruk of toegangscode nodig, waardoor je wachtwoorden veilig opgeslagen zijn. Dankzij iCloud-sleutelhanger kon je al snel inloggen in Safari, maar vanaf iOS 11 werkt dit ook in apps.

iOS 11 herkent automatisch of je voor de app waarin je wil inloggen een wachtwoord opgeslagen hebt in iCloud-sleutelhanger. Via het toetsenbord selecteer je eenvoudig de juiste inloggegevens, waarna zowel je gebruikersnaam als wachtwoord automatisch ingevoerd worden. Het is dus niet meer nodig om handmatig de gegevens te kopiëren vanuit iCloud-sleutelhanger. Bovendien ben je niet meer afhankelijk van een aparte 1Password-extensie die ontwikkelaars zelf in hun apps moeten inbouwen. Toch hebben apps als 1Password nog veel voordelen, bijvoorbeeld voor tweestapsverificatie met cijfercodes of synchronisatie via meerdere platformen.

iOS 11 kan wachtwoorden automatisch invullen in apps.

Het selecteren van het juiste wachtwoord werkt via het toetsenbord. Op dit moment is het nog wel nodig om het Engelse toetsenbord te selecteren, omdat bij de Nederlandse versie de aparte balk boven het QuickType-toetsenbord niet zichtbaar is. Vanuit hier kun je direct het juiste wachtwoord selecteren, maar je kunt ook de sleutel aantikken om de volledige lijst van wachtwoorden te openen en de juiste te selecteren. Je moet dan wel eerst Touch ID gebruiken om de wachtwoordenlijst te openen.

We hebben de nieuwe functie getest in Twitter, Facebook, Marktplaats en de NS-app. Bij de eerste drie apps geeft hij automatisch de juiste wachtwoordensuggestie, maar bij de NS-app moesten we zelf de juiste gegevens selecteren. Dit kan dus echter wel direct vanuit de NS-app. De volledige lijst van wachtwoorden kun je ook bekijken via het nieuwe kopje in de Instellingen-app genaamd Accounts en wachtwoorden. iCloud-sleutelhanger geeft op dit moment in iOS 11 nog geen wachtwoordsuggestie als je vanuit een app een account aanmaakt. Dit werkt net als in iOS 10 alleen bij het registreren via Safari.

Benieuwd naar nog meer kleine verbeteringen in iOS 11, dan vind je in onze uitgebreide lijst allerlei vernieuwingen netjes opgesomd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2018, 13:56
Categorie iOS
Onderwerp ios 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.