Tim Cook en Jean Liu van Didi Chuxing, samen in de auto

Tim Cook: ‘We werken aan een zelfrijdende technologie voor auto’s’

In een interview bevestigt Tim Cook dat Apple werkt aan een systeem voor zelfrijdende auto's. Hij ziet de technologie voor autonome auto's als de moeder van alle projecten met betrekking tot kunstmatige intelligentie.

Tim Cook heeft zich voor het eerst openlijk uitgelaten over Apple’s plannen omtrent auto’s en bijbehorende autonome systemen. Tegenover Bloomberg zegt Tim Cook dat Apple druk bezig is met de techniek voor zelfrijdende auto’s. Apple focust zich daarmee op een autonoom system voor auto’s.

Tim Cook en Jean Liu van Didi Chuxing, samen in de auto

Apple werkt aan autonoom systeem voor auto’s

Apple’s plannen omtrent een eigen auto waren lange tijd een groot geheim, al weten we dankzij geruchten, diverse overnames en nieuw personeel wel wat Apple zoal bezighoudt. Tim Cook heeft zich echter nooit concreet uitgelaten over de plannen die Apple heeft met de zogenaamde Apple Car. In eerste instantie zou het gaan om een geheel eigen auto, maar later bleek dat de focus verplaatst werd naar de achterliggende techniek. Nu heeft Tim Cook hier ook inhoudelijk op gereageerd.

“We focussen op het autonome systeem. We vinden deze technologie erg belangrijk”, zo stelt Tim Cook tegenover Bloomberg. “We zien het als de moeder van alle AI (kunstmatige intelligentie) projecten.” Volgens Tim Cook is het bovendien één van de moeilijkste projecten wat betreft kunstmatige intelligentie waar ze aan werken. Met de uitlatingen van Tim Cook lijkt hij eerdere geruchten te bevestigen, maar hij kon niet bevestigen of ontkennen of Apple uiteindelijk met een eigen auto op de proppen komt. “We zien waar dit ons brengt. We bekijken het niet echt vanuit het perspectief van een product.”

Tim Cook geeft verder aan dat er veel gaande is met betrekking tot de auto-industrie. Zo is hij positief gestemd over de toekomst van elektrische auto’s. Zo noemt hij het een geweldige ervaring dat je niet hoeft te stoppen bij een tankstation om verder te kunnen blijven rijden. Vooral de wagens van Tesla zijn de laatste jaren populaire elektrische voertuigen. Apple heeft inmiddels wel de nodige vergunningen gekregen om zelfrijdende auto’s op de weg te testen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2017, 12:42
Categorie Apple
Onderwerpen apple car, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.