Zoek mijn AirPods geluid afspelen

Publieke beta 2 iOS 10.3 met Zoek mijn AirPods nu te downloaden

Apple heeft zojuist de tweede beta van iOS 10.3 vrijgegeven. In iOS 10.3 zitten een hoop nieuwe functies, zoals Zoek mijn AirPods, verbeteringen voor CarPlay en Apple's nieuwe bestandssysteem. Ook de tweede beta's van watchOS 3.2 en tvOS 10.2 zijn beschikbaar.

Zoek mijn AirPods geluid afspelen
Apple heeft de volgende stap gezet in het testen van iOS 10.3, de eerstvolgende grotere update voor geschikte iPhones, iPads en de iPod touch. Met iOS 10.3 introduceert Apple weer een aantal handige verbeteringen en nieuwe functies. De grootste vernieuwing is Zoek mijn AirPods, een functie in de Zoek mijn iPhone-app waarmee je je verloren AirPods kunt opzoeken.

Update 7 februari: ook de publieke beta van iOS 10.3 beta 2 is nu verkrijgbaar.

Beta 2 van iOS 10.3

De eerste beta van iOS 10.3 verscheen op 24 januari. De update bracht niet de eerder genoemde mogelijk functie Theater Mode, maar verscheen met Zoek mijn AirPods als belangrijkste nieuwe toevoeging. Hiermee kun je via je iPhone een piepsignaal laten afspelen op de AirPods in de buurt. Ook kun je op een kaart zien waar de AirPods voor het laatst verbinding hadden met de iPhone, zodat je weet waar je ze kwijtgeraakt bent als ze bijvoorbeeld uit je oor gevallen zijn.

Maar de eerste beta van iOS 10.3 bracht nog veel meer nieuws, zoals verbeteringen in CarPlay voor multitasking en Apple’s nieuwe bestandensysteem Apple File System (APFS). Ook is de Instellingen-app opnieuw ingedeeld, vooral wat betreft je eigen Apple ID. Maar iOS 10.3 heeft nog veel meer in petto. Alle nieuwe functies en verbeteringen in iOS 10.3 hebben we in een apart artikel voor je op een rij gezet.

Tweede beta iOS 10.3 downloaden

De tweede beta van iOS 10.3 (buildnummer 14E5239e) is beschikbaar voor ontwikkelaars en inmiddels dus ook voor publieke betatesters. De definitieve versie van iOS 10.3 verschijnt vermoedelijk ergens in maart.

Tweede beta van watchOS 3.2

De Theater Mode waarvan gezegd werd dat deze naar iOS 10.3 zou komen, maakt zijn opwachting in watchOS 3.2 voor de Apple Watch. In watchOS 3.2 vind je in het Bedieningspaneel de nieuwe Bioscoopstand (Theater Mode). Met deze stand zorg je ervoor dat het scherm van het horloge niet oplicht bij binnenkomende meldingen en bij het bewegen van je pols. Ook het geluid wordt bij het activeren van de Bioscoopstand direct uitgeschakeld. Behalve in bioscopen kan deze stand ook van pas komen bij het bijhouden van je slaap of op andere donkere plekken waar je andere mensen niet wil storen.

De tweede beta van watchOS 3.2 (buildnummer 14V5214d) voor de Apple Watch is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Publieke betatesters krijgen geen Apple Watch-beta, waardoor zij (net als ieder ander) moeten wachten op de publieke release van watchOS 3.2. Dit zal vermoedelijk ergens in maart zijn.

tvOS 10.2 beta 2 voor Apple TV

De laatste nieuwe versie die Apple in ontwikkeling heeft, is tvOS 10.2 voor de Apple TV. Hoewel het versienummer doet vermoeden dat er wel wat nieuwe functies in verborgen zitten, lijkt tvOS 10.2 geen nieuws te bevatten. Apple noemde enkele verbeteringen achter de schermen, maar er zijn aan de hand van de eerste beta geen zichtbare nieuwe ontdekkingen gedaan. Mocht dit bij deze tweede beta van tvOS 10.2 voor de Apple TV anders zijn, dan werken we dit artikel verder bij.

De tweede beta van tvOS 10.2 (buildnummer 14W5231d) voor de Apple TV is nu te downloaden voor geregistreerde ontwikkelaars. Publieke testers krijgen de nieuwe beta van tvOS 10.2 niet te zien, omdat er geen betaprogramma voor publieke testers met een Apple TV beschikbaar is. De definitieve versie van tvOS 10.2 verschijnt mogelijk in maart, samen met alle andere nieuwe versies van iOS, macOS en watchOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2017, 19:20
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.