iOS 10 iPhone

Publieke beta 3 van iOS 10.3.2 en macOS Sierra 10.12.5 nu ook te downloaden

Apple heeft de derde beta van iOS 10.3.2 uitgebracht. Deze beta lost de nodige bugs en problemen op en is te downloaden voor elke iPhone en iPad die geschikt is voor iOS 10.

iOS 10 bureau, door iCulture
Apple gaat nog even door met testen, want de derde beta van iOS 10.3.2 is zojuist vrijgegeven. iOS 10.3.2 bevat de nodige bugfixes en wordt nu al een aantal weken getest. iOS 10.3.2 wordt ergens de komende weken voor iedereen uitgebracht, maar voor het zover is, is het nu de beurt aan de derde testversie.

Update 18 april: de publieke beta’s voor iOS 10.3.2 en macOS Sierra 10.12.5 zijn nu ook te downloaden, nadat gisteren beta’s voor geregistreerde ontwikkelaars verschenen.

iOS 10.3.2 beta 3

Het testen van iOS 10.3.2 is ongebruikelijker verlopen dan normaal. Vlak na de release van iOS 10.3, is Apple begonnen met het testen van iOS 10.3.2. Het leek er even op dat iOS 10.3.1 overgeslagen werd, maar deze kwam alsnog op een later moment voor iedereen beschikbaar. Bovendien was de eerste beta alleen beschikbaar voor 64-bit apparaten, waardoor de iPhone 5c, iPhone 5 en iPad 4 buiten de boot vielen. Sinds de tweede beta kunnen ook die 32-bit toestellen weer meedoen met testen.

Hoewel het nu dus al tijd is voor de derde beta, is het nog onduidelijk welke bugs er in deze release verholpen worden. Tijdens de eerste twee beta’s zijn er nog geen bugoplossingen ontdekt. Waarschijnlijk komen we daar pas achter zodra Apple iOS 10.3.2 voor iedereen vrijgegeven heeft. Dit zal over enkele weken zijn. De derde beta is te downloaden voor ontwikkelaars. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken.

macOS Sierra 10.12.5 beta 3

Naast beta 3 van iOS 10.3.2, heeft Apple ook macOS Sierra 10.12.5 beta 3 uitgebracht. Ook deze nieuwe versie moet bugs en problemen oplossen, maar ook hier geldt dat het nog onduidelijk is welke problemen er opgelost gaan worden. De afgelopen tijd heeft Apple meerdere bugfixupdates voor de Mac uitgebracht, onder andere voor verbeteringen van de nieuwste MacBook Pro. De huidige versie voor de Mac, macOS Sierra 10.12.4, bevatte wel een nieuwe functie. Dankzij die versie kun je gebruikmaken van Night Shift op de Mac.

De derde beta van macOS Sierra 10.12.5 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Publieke testers kunnen waarschijnlijk snel aan de slag met deze nieuwste beta. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken. macOS Sierra 10.12.5 komt ergens de komende weken beschikbaar.

watchOS 3.2.2 beta 3

Op de Apple Watch heeft Apple watchOS 3.2.1 overgeslagen, want we gaan rechtstreeks van watchOS 3.2 naar watchOS 3.2.2. Van die laatstgenoemde is nu de derde beta beschikbaar, zodat ontwikkelaars deze update weer verder kunnen testen. Net als bij iOS en macOS, moet watchOS 3.2.2 de nodige bugs en problemen oplossen. De exacte bugfixes zijn echter nog niet duidelijk, maar nieuwe functies hoef je niet te verwachten. In watchOS 3.2 werd er wel een nieuwe functie toegevoegd, namelijk de Theaterstand. Hiermee zorg je ervoor dat je andere mensen in de bioscoop of theater niet lastigvalt met een oplichtend Apple Watch-scherm.

De derde beta van watchOS 3.2.2 is nu voor ontwikkelaars te downloaden. Zoals gebruikelijk is de beta niet beschikbaar voor publieke testers. Die moeten helaas wachten tot over een paar weken, zodra watchOS 3.2.2 voor het grote publiek beschikbaar komt.

tvOS 10.2.1 beta 3

Heb je een vierde generatie Apple TV, maar stuit je af en toe tegen haperingen of een vreemde bug, dan is dit mogelijk opgelost met ingang van tvOS 10.2.1. tvOS 10.2.1 is een aanvulling op tvOS 10.2 die eind maart verscheen. tvOS 10.2 leek qua nummering een grotere update, maar bracht maar weinig nieuwe functies. Wel kun je sinds die versie gehuurde iTunes-films op andere apparaten bekijken via je Apple TV. Ook kun je eerder gebruikte e-mailadressen snel verwijderen.

De derde beta van tvOS 10.2.1 is zojuist verschenen voor ontwikkelaars met het juiste model van de Apple TV. Net als bij watchOS is er van tvOS geen publieke testversie te downloaden. tvOS 10.2.1 verschijnt de komende weken voor iedereen met de vierde generatie Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2017, 19:31
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.