iPad Pro Split Screen multitasking

Levertijd 12,9-inch iPad Pro loopt op naar drie weken

De 12,9-inch iPad Pro is in meerdere landen uitverkocht in de Apple Store, ook in Nederland. Pas halverwege mei zijn weer de eerstvolgende leveringen.

Je wilt een iPad Pro? Dan zul je geduld moeten hebben, want de levertijd van Apple’s grootste tablet loopt behoorlijk op. Als je nu een iPad Pro wilt hebben, kan deze pas op 11 mei worden opgehaald in de winkel. Ook voor online bestellingen met thuisbezorgen geldt een levertijd die oploopt tot drie weken. Kan het een teken zijn dat er binnenkort toch nieuwe modellen in de schappen liggen?


iPad Pro Split Screen multitasking

iPad Pro: voorraad is komende weken op

Er is bijna geen voorraad meer van de 12,9-inch iPad Pro, zowel in Nederland als daarbuiten. In de meeste Apple Stores moet je rekening houden met afhalen vanaf half mei. Vooral de modellen met 32GB en Wi-Fi en 128GB en 4G zijn het moeilijkst leverbaar. Volgens een Apple Store-medewerker is het alweer een tijdje geleden dat er nieuwe voorraad binnenkwam. Het 32GB-model met Wi-Fi zou zelfs al een aantal weken moeilijk leverbaar zijn.

Het kan natuurlijk gewoon een tekort aan onderdelen zijn, waardoor de leveringen tijdelijk wat zijn vertraagd, maar het zou ook erop kunnen wijzen dat Apple de voorraden aan het afbouwen is, omdat er op korte termijn een nieuw model aankomt. Ook zonder speciaal evenement zou Apple die in de schappen kunnen zetten, zoals onlangs met de nieuwe 9,7-inch iPad gebeurde. Zeker als er geen nieuwe functies in zitten is er voor Apple weinig reden om de media bijeen te brengen.

De 12,9-inch iPad Pro is nu alweer anderhalf jaar op de markt: het extra grote model verscheen in het najaar van 2015. Volgens geruchten zouden er dit jaar nieuwe modellen op de markt verschijnen, maar die zijn – op het instapmodel van de iPad na – nog geen realiteit geworden. Ook kwam er geen voorjaarsevenement in maart en het lijkt erop dat er ook in april geen evenement meer zal plaatsvinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.