Marktplaats-feeds

Marktplaats maakt app persoonlijker met interesse- en buurt-feeds

Met de vernieuwde Marktplaats-app krijg je een feed met interessante items en items in de buurt te zien, zodat de app nog persoonlijker wordt.

Marktplaats heeft een update van de app uitgebracht, waarmee ze mensen meer willen verleiden tot aankopen. In plaats van een leeg zoekvak krijg je nu een soort nieuwsfeed op basis van interesses en locatie te zien.

Marktplaats-feeds

Marktplaats-app persoonlijker met interesses en locatie

De Marktplaats-app zal de komende tijd wat vaker een update krijgen. Kortgeleden werden nog de messaging-functies verbeterd, waarbij je ook locaties en foto’s kunt versturen via ‘Mijn berichten’. En nu is er alweer iets nieuws: een vernieuwde voorpagina waarop je een reeks producten ziet die misschien wel bij jou in de smaak vallen.

Dagelijks worden er 350.000 nieuwe advertenties op Marktplaats gezet, dus er is genoeg reden om gebruikers wat meer te helpen bij het zoeken naar iets leuks. De voorpagina toont daarom een nieuwsfeed op basis van je interesse. Marktplaats weet dat ik geïnteresseerd ben in iPhones en dat ik recent op LEGO-dozen hebt gezocht, dus die verschijnen in mijn nieuwsfeed. Omdat het vooral spullen zijn waar je al op gezocht hebt, zal er niet zoveel verrassends in de lijst verschijnen. Wel kan je oog een advertentie vallen, die je niet eerder hebt gezien.

Inspiratie in de buurt
Het doel van de nieuwsfeed is om wat meer inspiratie op te doen, maar dat krijg je vooral als je de optie ‘In je buurt’ bekijkt. Dit tweede tabblad op de voorpagina verschijnt alleen als je de Marktplaats-app toestemming hebt gegeven om je locatie te volgen. De app toont Marktplaatsadvertenties in de buurt, zodat je meteen kunt bieden en afhalen in de buurt, als je iets interessants ziet. Deze feed bevat meer variatie; zo kreeg ik porseleinen borden, Yeezy-boots, puppies en tweedehands broeken te zien. Niet meteen items waarop ik zou bieden, maar ach… misschien zit er een keer iets bij.

Als je de vernieuwde app opstart kan het even duren voordat de nieuwsfeed verschijnt. Je moet hiervoor uiteraard ingelogd zijn in de app en voor de ‘In je buurt’-feed moet je toegang tot je locatie toestaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2016, 19:34
Categorie Apps
Onderwerpen locatie, marktplaats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.