Dusseldorf-6s

Winkels geopend voor internationale verkoop iPhone 6s

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn vanaf nu verkrijgbaar in de eerste groep landen. Onder meer in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk staan mensen in de rij. Ook iCulture is van de partij en reisde af naar Duitsland.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

San Francisco iPhone 6s
De internationale verkoop van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus is zojuist van start gegaan. Apple-fans die al nachten in de rij lagen kunnen eindelijk naar binnen. Ook iCulture is erbij! Net als veel Nederlanders halen wij onze iPhones ook dit jaar weer in Duitsland. Maar we ontvingen ook veel foto’s van iCulture-lezers. Zoals bovenstaande foto van Stef, die bij de Apple Store in San Francisco stond.


De iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, China, Hongkong, Japan, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Singapore en de Verenigde Staten. Andere landen moeten dus nog even wachten, al zijn de Nederlandse diehards natuurlijk op dit moment in Duitsland of Frankrijk te vinden. Het is namelijk nog niet bekend wanneer de iPhone 6s en iPhone 6s Plus in Nederland verkrijgbaar zijn. Wanneer we meer weten, houden we je natuurlijk op de hoogte.

8:55 Tijd voor wat foto’s van iCulture. Een korte sfeer-impressie bij de Apple Store in Düsseldorf. Wij hebben onze iPhone 6s in ieder geval in handen!

Dusseldorf-6s

Dusseldorf-6s

Dusseldorf-6s

Dusseldorf-6s

8:40 Volgens iCulture-lezer Koen van H. (die in de rij staat bij de Apple Store in het Franse Le Chesnay) zouden de Roségouden iPhone 6s en iPhone 6s Plus daar al uitverkocht zijn. Het gaat hier natuurlijk om de losse verkoop. Als jij van tevoren een exemplaar gereserveerd had, hoef je je dus geen zorgen te maken.

8:31 Bekende gezichten in de rij bij de Apple Store in Düsseldorf. Er zou zo’n tachtig man in de rij staan, al zie je op de foto’s maar de helft. De rest van de wachtrij is namelijk zo’n honderd meter verderop om de hoek verstopt.

Verkoop iPhone 6s
Foto: Bas van der Ploeg

8:21 De eerste klanten met een iPhone 6s zijn zojuist de Apple Stores uit gelopen in Parijs en München. Ze zullen vast niet de laatste zijn vandaag.

8:00 Goed nieuws voor veel Nederlandse Apple-fans: de deuren van de Franse en Duitse Apple Stores zijn geopend!Het wachten is voorbij en de eerste klanten worden binnengelaten. Aan de foto’s op Twitter gezien was het in ieder geval gezellig druk.

7:53 Steeds meer Nederlanders delen op Twitter hun ervaringen, vaak met foto’s van lange rijen. We zetten enkele Tweets op een rijtje, onder meer van verschillende iCulture-lezers.

Bekijk ook

iPhone 6s: het complete overzicht

Alles wat je wilt weten over de iPhone 6s. Ontdek de specs en functies, vind de beste prijs en lees het laatste nieuws over dit toestel. Ook zie je waar de beste acties voor de iPhone 6s te vinden zijn.

Dagen in de rij

In het Verre Oosten is de verkoop echter al langer aan de gang, en ook in Nieuw Zeeland duiken de eerste foto’s al op van mensen die een iPhone 6s in hun handen hebben. Zoals we inmiddels wel gewend zijn bij de verkoop van nieuwe iPhones, was het lang voordat de Apple Stores opengingen al een drukte van jewelste.

Zo zaten de eerste mensen in het Duitse Oberhausen afgelopen woensdag al met slaapmatjes voor de deur te wachten. Meer voor de sport natuurlijk, want als je een exemplaar gereserveerd hebt, kun je gewoon binnenlopen om jouw iPhone 6s op te pikken. Het levert in ieder geval wel leuke foto’s op.

Foto’s van het Duitse iPhone Ticker laten goed zien dat ook de Apple Stores in Hannover, Hamburg, Düsseldorf, Berlijn en München tijdelijk veranderden in kleine Apple-campings. Vooral op de onderste foto is goed te zien dat de rij met mensen een heel stuk langer werd naarmate de dag vorderde.

iPhone-6s-Duitsland-wachtrij
iPhone-6s-Duitsland-wachtrij
iPhone-6s-Duitsland-wachtrij
Munchen-iPhone6s
Foto’s: iPhone Ticker

Dusseldorf-6s
De Apple Store in Düsseldorf, een uur voor de opening

Een robot in Sydney

In Sydney was er een wel erg aparte vroege vogel bij, daar staat al een paar dagen een iPad op wieltjes vooraan in de rij. Deze robot met de naam Lucy wordt op afstand bestuurt, zodat de eigenaresse gewoon met haar dagelijkse leven door kan gaan terwijl de iPad weer en wind trotseert om als eerste een iPhone 6s te bemachtigen. Via een videoverbinding is Lucy’s bestuurder er toch een beetje bij. Volgens Lucy zijn de mensen achter haar in de rij niet jaloers. “Ze vinden het vooral tof dat er een robot bij ze in de rij staat te wachten”, zo zegt ze tegen Mashable.

Lucy-robot-sydney

Sta je zelf ook in de rij voor de iPhone 6s of iPhone 6s Plus? Laat het ons dan vooral weten. iCulture doet vandaag verslag van de internationale verkoop en we zullen je natuurlijk ook op de hoogte houden van onze shopervaringen in Duitsland.

Dit artikel wordt aangevuld met foto’s en nieuwtjes over de start van de iPhone 6s verkoop. Houd deze pagina vandaag dus in de gaten!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.