Instagram iPhone-app

Instagram gaat kleine bedrijven helpen hun spullen te promoten

Instagram gaat kleine bedrijven helpen met speciale tools, zodat ze spullen kunnen aanbieden aan hun volgers en betaalde promo's kunnen plaatsen.

Vergeet Marktplaats en andere handelssites waar je nu als kleine zelfstandige je spullen kunt aanbieden. Instagram is van plan om drie nieuwe tools beschikbaar te stellen, waarmee kleine bedrijven aan de slag kunnen. Ook is het bedoeld voor particulieren die hun passie willen omzetten naar een leuke bijverdienste. De drie zakelijke tools helpen je aan meer klanten en het sluit mooi aan op de behoeften van de 300 miljoen mensen die op Instagram zoeken naar inspiratie.

Instagram iPhone-app

Instagram voor bedrijven

Instagram heeft nu al 200.000 adverteerders, maar deze tools zijn vooral bedoeld voor de kleinere spelers. Zij kunnen zakelijke profielen aanmaken, statistieken bekijken en hun berichten extra aanjagen met een (betaalde) promotie. Het is vergelijkbaar met wat je al op Facebook kunt doen als bedrijf. De tools komen eerst beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Australië en Nieuw-Zeeland. De komende maanden zullen de tools wereldwijd beschikbaar komen.

Volgens Amy Coal, hoofd brand development EMEA zijn de kleine bedrijven op Instagram vaak het meest creatief. Ook vormen ze de meerderheid van de 200.000 adverteerders. Met Business Profiles kunnen ze een eigen bedrijfsprofiel op Instagram aanmaken, zodat klanten contact met ze kunnen opnemen via telefoon, sms of e-mail. De functie is gratis te gebruiken en ontstond na honderden interviews met bedrijven. Met Insights kunnen bedrijven zien hoe hun berichten presteren op het sociale platform. Je kunt dan beter inspelen op wat je publiek wil, door op het juiste moment relevante berichten te plaatsen.

Berichten promoten
Er moet natuurlijk ook nog geld verdiend worden en daarom heeft Instagram de Promote-tool bedacht. Berichten die het goed doen kun je omzetten naar een advertentie, zodat je daarmee meer klanten kunt bereiken. Je bepaalt zelf hoe lang het bericht gepromoot gaat worden. Instagram is vooral druk met nieuwe functies voor consumenten, maar het is goed om te zien dat ze ook voor kleine bedrijven meer gaan doen. Er zijn nu zo’n half miljard geregistreerde gebruikers en er zijn 300 miljoen mensen die Instagram elke dag gebruiken. Genoeg mensen die wel wat geld over hebben voor leuke spulletjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2016, 17:58
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.