Nederlandse Siri weet van voetbal in iOS 10.

Vijfde publieke beta iOS 10 beschikbaar, ook zesde beta macOS Sierra, tvOS 10, watchOS 3

Apple heeft de vijfde publieke beta van iOS 10 beschikbaar gesteld. Daarnaast kunnen ontwikkelaars aan de slag met de zesde beta van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nederlandse Siri weet van voetbal in iOS 10.
Apple heeft de vijfde publieke beta van iOS 10 vrijgegeven. Dat betekent dat we weer een stap dichter bij de uiteindelijke release van iOS 10 komen, ergens in september. iOS 10 bevat een aantal grote veranderingen en toevoegingen en de beta’s zijn bedoeld om deze uit te testen, de werking van apps van derden uit te proberen en bugs op te sporen. Naast deze nieuwe publieke beta is er ook een nieuwe ontwikkelaarsbeta beschikbaar. Het gaat om de zesde beta van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10. Bovendien is macOS Sierra er als vijfde publieke beta.

Vijfde publieke beta iOS 10, zesde ontwikkelaarsbeta

De eerste vijf ontwikkelaarsbeta’s heeft Apple in een rap tempo vrij gegeven. Bij iOS 8 duurde het ruim 60 dagen voordat de vijfde beta verscheen, terwijl dit bij iOS 9 net daar onder lag. De vijfde beta van iOS 10 verscheen echter al een kleine acht weken en nu heeft Apple dus de zesde beta beschikbaar gesteld. In de eerste beta’s kwamen er vaak nog nieuwe functies bij of werden er nog grote zichtbare veranderingen doorgevoerd, maar bij de vijfde ontwikkelaarsbeta van iOS 10 was dit al een stuk minder. Voor deze zesde beta (en vijfde publieke beta) verwachten we daarom ook weinig grote veranderingen. Zodra er nieuwe ontdekkingen gedaan worden, werken we dit artikel bij.

In iOS 10 kun je rekenen op veel aanpassingen aan het besturingssysteem. Verschillende onderdelen hebben een metamorfose ondergaan, zoals de widgets, rijke notificaties en het Bedieningspaneel. Ook vind je een nieuwe Woning-app voor al je HomeKit-apparaten en werkt het ontgrendelen van je iPhone net even anders. Ook standaardapps zijn nu te verbergen en enkele apps gaan samenwerken met Siri. Ook Apple Music is voorzien van een nieuw uiterlijk en de Berichten-app krijgt vele nieuwe functies erbij. In ons iOS 10 dossier vind je alle vernieuwingen op een rij.

Nieuwe beta van iOS 10 downloaden

De vijfde beta voor publieke testers en de zesde beta voor ontwikkelaars verschijnt vanzelf bij de optie Software-update en is ongeveer 80MB groot. Je vindt deze bij Instellingen > Algemeen > Software-update. Iedereen met een eerdere beta van iOS 10 kan deze nieuwe versie downloaden. De definitieve versie van iOS 10 verschijnt vermoedelijk in september.

Vijfde publieke beta en zesde ontwikkelaarsbeta van macOS Sierra

Maar er is nog meer: ook van macOS Sierra is vanaf nu de vijfde publieke beta en zesde ontwikkelaarsbeta beschikbaar. Het besturingssysteem voor de Mac heeft niet alleen een nieuwe naam, maar heeft ook een aantal zeer handige functies. Denk bijvoorbeeld aan Siri of je Apple Watch gebruiken om je Mac te ontgrendelen. Ontwikkelaars met een eerdere beta kunnen nu dus updaten naar de zesde versie.

macOS Sierra op een MacBook met persoon

De grootste nieuwe toevoegingen van macOS Sierra zijn de desktopversie van Siri en de mogelijkheid om je Mac te ontgrendelen met je Apple Watch. Hierdoor is het niet meer nodig om zelf handmatig een wachtwoord in te tikken, maar ziet je Mac dat je in de buurt bent dankzij je Apple Watch. Daarnaast kun je Siri gebruiken om allerlei dingen op te zoeken, bestanden er bij te pakken of gewoon leuk een praatje te maken. Resultaten kun je vervolgens vastzetten in het Berichtencentrum van de Mac.

Beta 6 van macOS Sierra installeren

De vijfde publieke beta en zesde ontwikkelaarsbeta van macOS Sierra is nu beschikbaar en verschijnt in het Updates-tabblad in de Mac App Store. macOS Sierra moet ergens rond september beschikbaar komen voor iedereen met de juiste Mac. Meer over deze nieuwe versie lees je in het dossier macOS Sierra.

Beta 6 van watchOS 3 voor de Apple Watch

De Apple Watch kan natuurlijk niet achter blijven en daarom is ook van watchOS 3 een nieuwe betaversie beschikbaar. Het gaat om de zesde beta van watchOS 3 die iedere ontwikkelaar met een iPhone op iOS 10 en een gekoppelde Apple Watch kan downloaden.

watchOS 3 met wijzerplaten voor de Apple Watch.

watchOS 3 bevat vele verbeteringen, vooral op het gebied van apps. De nieuwe Dock maakt het bijvoorbeeld mogelijk om je favoriete apps een stuk sneller op te starten, terwijl de nieuwe Ademhaling-app je helpt bij het zo goed mogelijk ademen. De nieuwe Woning-app werkt ook op je Apple Watch en rolstoelgebruikers kunnen nu ook gebruikmaken van de activiteitenmeldingen. Daarnaast zijn er nog vele nieuwe complicaties en wijzerplaten beschikbaar voor de Apple Watch.

Zesde beta van watchOS 3 downloaden

Ontwikkelaars met een Apple Watch met watchOS 3 en een iPhone met iOS 10 kunnen de nieuwste testversie nu downloaden. Ga hiervoor in de Watch-app op je iPhone naar Mijn Watch > Algemeen > Software-update. Leg de Apple Watch wel aan de oplader om de nieuwe update te kunnen installeren. watchOS 3 zal ergens rond september voor iedereen beschikbaar komen.

Zesde beta van tvOS 10 voor de vierde generatie Apple TV

Tot slot kan de Apple TV niet achterblijven: tvOS 10 heeft ook de zesde betaversie gekregen. tvOS 10 is de eerste grote update voor dit nieuwste besturingssysteem sinds het beschikbaar kwam bij de release van de nieuwste Apple TV, in oktober vorig jaar. tvOS 10 verbetert het systeem op meerdere vlakken en maakt het werken en navigeren op de Apple TV weer een stuk makkelijker. De zesde beta is nu voor ontwikkelaars te downloaden.

HomeKit gebruiken op Apple TV met tvOS 10.

De grootste nieuw toevoeging is de Nederlandse versie van Siri op de Apple TV. Siri op de Apple TV is al sinds de lancering vorig jaar oktober beschikbaar in bijvoorbeeld Amerika en Duitsland, maar was nog niet functioneel in bijvoorbeeld Nederland. Met ingang van tvOS 10 kun je wel informatie opvragen, apps opstarten en meer met behulp van je stem. Een ander nieuw aspect in tvOS 10 is dat je de weergave op donker kunt zetten, waardoor de looks van tvOS weer wat meer overeenkomen met oudere Apple TV’s. Ook bedien je nu je HomeKit-apparaten via je Apple TV, terwijl er nog veel meer functies bij komen.

Beta 6 van tvOS 10 downloaden

De zesde beta van tvOS 10 is te downloaden vanaf het apparaat zelf via Instellingen > Systeem > Software-update, mits je al een eerdere beta van tvOS 10 op de Apple TV hebt staan. De uiteindelijke versie verschijnt ergens rond september voor het grote publiek. Van tvOS 10 komt geen publieke beta beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2016, 15:13
Categorie iOS
Onderwerpen ios 10, macos sierra, tvOS 10, watchos 3

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10
58 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.