Instagram Focus

Instagram krijgt videochat en gezichtsfilters

De makers van Instagram hebben vandaag een reeks functies aangekondigd. Zo krijgen Instagram Stories nauwere integratie met Spofity, GoPro en andere apps en krijg je nieuwe augmented reality-effecten voor je gezicht. Ook kun je voortaan videochatten.

Videochatten met Instagram

Als je nog niet genoeg had aan de videochat-functies van WhatsApp, iMessage, Skype en allerlei andere apps, dan kun je nu ook terecht in Instagram. Videochatten houdt in dat je met één persoon of een kleine groep samen kunt kletsen. Je kunt tijdens het gesprek het videovenster verkleinen en ondertussen doorgaan met het uitwisselen van tekstberichtjes. Er gingen al eerder geruchten over videochat. De functie is momenteel als test aanwezig en zal ‘binnenkort’ wereldwijd worden uitgerold. Om een videochat te beginnen tik je op het camera-icoontje bovenaan het gesprek.


De nieuwe functies maken van Instagram veel meer een standaard berichtendienst, in plaats van de oorspronkelijke rol als sociaal netwerk om foto’s de delen. De Explore-pagina krijgt bijvoorbeeld een update. Bovenaan de pagina verschijnen knoppen waarmee je door onderwerpen als dieren, fotografie en architectuur kunt bladeren. Je ziet dan meer posts over een bepaald onderwerp. Zo kun je meer content vinden die aansluit op je interesses. De Explore-pagina is de plek waar Instagram allemaal foto’s laat zien over onderwerpen die jij waarschijnlijk interessant vindt. Het moet je in contact brengen met nieuwe mensen, merken en dergelijke. Het bedrijf heeft deze pagina al meermaals aangepast, onder andere met meer video’s en met meer berichten van mensen die je al kent.

Videochat Instagram

Spotify-liedjes delen in je Story
Wat de samenwerking met Spotify en GoPro betreft: het houdt in dat je bijvoorbeeld een sticker van een liedje, afspeellijst of album kunt sturen waar je momenteel naar luistert. Er staat dan een link bij naar de muziek op Spotify, zodat anderen er ook naar kunnen luisteren. Dit werkt alleen bij Stories. Bij GoPro kun je je actiefilmpjes meteen naar je Story sturen. Ook kun je de video nog snel even centreren of inkorten tot een spannend fragment. Je hoeft je Instagram-account niet te koppelen met de andere apps om items via Stories te delen. Later komen er nog meer samenwerkingen met third party-apps bij, zodat je nog meer rechtstreeks in Instagram Stories kunt delen.

Instagram Explore en videochat
Links de nieuwe Explorer-Functie, rechts de videochat.

Verder maakt Instagram gebruik van het Camera Effects Platform van Facebook. Je kunt nu AR-effecten van Ariana Grande, Vogue, de NBA en andere bekende sterren, merken en teams gebruiken. Er zitten bijvoorbeeld gezichtsfilters bij die meebewegen. Zo kun je bijvoorbeeld de favoriete lippenstift van Kylie Jenner in een selfie proberen en dat vervolgens met je vrienden delen. Als je in een Story van iemand anders een leuk effect ziet kun je dat ook proberen. Het filter wordt vervolgens toegevoegd aan je collectie effecten. Tenslotte heeft Instagram nog aangekondigd dat ze meer maatregelen tegen pesten gaan nemen.

Genoeg te doen dus, om je Instagram Stories nog leuker te maken en voortaan Instagram te gebruiken om met je vrienden te videochatten. Alle nieuwe functies worden de komende weken uitgerold.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2018, 21:12
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.