instagram-icoon

Instagram werkt aan ondersteuning voor meerdere accounts

Instagram is stilletjes begonnen met het testen van ondersteuning voor meerdere accounts. De functie dook op in een Android beta en laat gebruikers met een druk op de knop schakelen tussen verschillende gebruikersaccounts.

instagram-icoon

Veel Instagram-gebruikers zouden graag meerdere accounts vanuit de app beheren. Een functie die tot nu toe altijd ontbrak. In een beta van de Instagram-app op Android blijkt vandaag dat Instagram hard werkt om deze ondersteuning voor meerdere accounts toe te voegen.

Als je meerdere Instagram-accounts beheert, zul je steeds handmatig in en uit moeten loggen om foto’s op je verschillende profielen te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die naast een privé-account ook voor hun werk een Instagram-account moeten beheren.

Instagram-account
Foto: Android Police

Snel wisselen tussen meerdere accounts

Voor die mensen heeft Android Police goed nieuws. Zij ontdekten dat betaversies van de Instagram-app voor Android nu tussen verschillende accounts kunnen schakelen. Met een nieuwe menu-optie wissel je met een druk op de knop van account. Aan de afbeeldingen te zien kun je in ieder geval meer dan twee accounts toevoegen.

Het lijkt hier echter om een beperkte test te gaan. Niet eens alle betagebruikers kunnen van de functie gebruik maken. Aangezien het specifiek om de Android-beta gaat, lijkt het logisch dat de update eerst op Android uitgerold zal worden. iOS volgt ongetwijfeld op een later moment.

Instagram-gebruikers worden steeds afhankelijker van de officiële app, nu Instagram apps van derden steeds verder inperkt. Apps van derde partijen waarmee je jouw Instagram-tijdlijn bijvoorbeeld op de Mac en Apple TV kon zien, zijn daardoor niet meer te gebruiken. Laten we dus hopen dat Instagram de officiële app regelmatig van nieuwe functies blijft voorzien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2015, 16:35
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.