Acapella-app

Vrijdagmiddaglol: iedereen kan zingen met deze Acapella-app

De Acapella-app voor iOS is hard aan het uitgroeien tot een grote hit in de App Store. Maak zelf in een handomdraai je eigen muzikale video's en deel ze via populaire sociale netwerken.

Acapella-app

Ga zingend het weekend in met deze muzikale a capella-app, waar je niet eens zuiver voor hoeft te zingen. Zolang je maar genoeg stemmen toevoegt aan Acapella, kun je iedere valse noot verbloemen. De app van Mixcord is in een paar weken tijd uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen, zing jij ook mee?

Acapella, het nieuwe Dubsmash?

Acapella van PicPlayPost heeft alles in zich om net zo’n hype te worden als Dubsmash. De app is gratis en heel simpel om te gebruiken. Bovendien laat Acapella je in een handomdraai zelfgemaakte filmpjes delen.

Zing bijvoorbeeld in een vakje de tekst van een liedje, en vul dat via een andere video aan met je beste beatbox-skills. Als je er helemaal zeker van wilt zijn dat je valse noten minder opvallen, kun je natuurlijk ook een vriend of collega mee laten doen in zijn eigen frame. Vervolgens combineert Acapella de verschillende video’s tot een muzikaal-meesterwerk. Na afloop kun je de video nog versieren met een kunstzinnige filter.

De app is al een tijdje een bron voor hilarische YouTube-video’s. Zo laten serieuze muzikanten zien wat de mogelijkheden van de app zijn, maar bestaat het merendeel van de Acapella-video’s uit mensen die zonder muzikale ervaring hun uiterste best doen om er het beste van te maken.

Acapella voor iedereen

App-ontwikkelaar Mixcord kwam op het idee voor de Acapella-app toen ze zagen hoe hun vorige app (PicPlayPost) gebruikt werd. De PicPlayPost-app was eigenlijk bedoeld om collages te maken van foto’s en video’s. Al snel werd de app echter een podium voor mensen die a capella-video’s maakten en deelden met de rest van de wereld. Om in te spelen op dit idee maakte Mixcord een afzonderlijke app die zich hier volledig op richt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2015, 17:00
Categorie Apps
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.