instagram-icoon

Instagram maakt privégesprekken handiger en overzichtelijker

Instagram heeft de Instagram Direct-functie vernieuwd, zodat je makkelijker foto's in een kleinere groep kunt bespreken. Groepsgesprekken zijn ook overzichtelijker geworden.

Wist je dat je met Instagram ook directe berichten naar andere gebruikers kan sturen? Deze Instagram Direct-functie werd in 2013 geïntroduceerd en heeft nu een flinke update gekregen. Je kunt nu foto’s uit je feed doorsturen naar een privébericht en de berichten worden nu netjes gerangschikt als conversaties.

Makkelijker foto’s delen

instagram-dm-functie instagram-dm-foto-delenVoorheen kon je met Instagram Direct alleen een losse foto sturen naar een vriend of een groep vrienden. Dat gaf je de mogelijkheid om foto’s met een kleine groep mensen te delen. Maar soms heb je op Instagram zelf een foto gezien, die je graag aan anderen wilt laten zien. In zo’n geval kun je met het vernieuwde Instagram Direct beter uit de voeten. Een krom pijltje naast het hartje en de spraakballon geeft je de mogelijkheid om een reeds gepubliceerde foto door te sturen naar een privébericht. Volgens Instagram zal dit de gewoonte vervangen om mensen met een mention te attenderen op een bepaalde foto. Die gewoonte komt zo vaak voor, dat maar liefst 40% van de reacties op een foto bestaan uit een [email protected]

Instagram-groepsgesprekken zijn overzichtelijker

instagram-dm-conversatiesVooral bij groepsgeprekken is het handig dat conversaties niet helemaal door elkaar gaan lopen. Als de ene persoon op een ander reageert, staat dat nu netjes in een boomstructuur. Het is niet langer nodig om een aparte conversatie te starten, telkens wanneer je een foto of video wilt delen. Omdat de berichten beter staan gerangschikt wordt het makkelijk om terug te komen op een eerder gesprek met iemand waar je veel contact mee hebt.

Maar liefst 85 miljoen mensen gebruiken Instagram Direct elke maand, beweert het bedrijf, dus deze functies zullen als geroepen komen. Ze gebruiken het vooral voor insider-grapjes, familievideo’s en foto’s die je alleen met een kleine groep mensen wilt delen. Toch bestaat het vermoeden dat Instagram de Direct-functie vooral nieuw leven in wil blazen en niet zozeer te maken had met fanatiek gebruik. Met deze nieuwe functies heb je misschien reden om het weer eens te proberen.

Instagram voerde de afgelopen tijd nog meer veranderingen door. Zo ben je nu niet langer gebonden aan het zo kenmerkende vierkante formaat, maar kun je ook staande en liggende foto’s uploaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2015, 20:04
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.