instagram-vierkante-fotos

Instagram: vierkante foto’s niet langer verplicht

Instagram stelt niet langer vierkante foto's verplicht. Je kunt nu ook staande, liggende en breedbeeld foto's en video's delen via de Instagram-app.

Bij Instagram denk je aan vierkante foto’s. Maar die tijd is voorbij, want Instagram heeft zojuist bekendgemaakt dat het niet langer verplicht om vierkante foto’s te uploaden. Je kunt nu ook staande en liggende foto’s delen op het sociale netwerk. Voorheen moest je zwarte balkjes toevoegen aan foto’s als ze niet helemaal in het vierkante stramien pasten. De optie wordt vanaf morgen geleidelijk voor iedereen ingeschakeld.

instagram-vierkante-fotos

Instagram en vierkant horen bij elkaar

De iPhone- en Android-apps van Instagram krijgen vandaag een update, waarmee het mogelijk wordt om ook breedbeeld-video’s te posten. Het is nogal een stap voor Instagram, dat bekend werd door de vierkante foto’s. Daarmee onderscheidden ze zich van andere apps om foto’s te delen. Het bleek een gouden greep, want terwijl andere foto-apps moeite hadden om publiek voor zich te winnen, groeide Instagram als kool. Het bedrijf trok uiteindelijk de aandacht van Facebook, die het overnam. Dat Instagram ooit voor vierkant heeft gekozen, is deels uit praktische overwegingen. Door alleen maar vierkante foto’s toe te staan van een bepaald formaat, zagen de foto’s er gelijkvormig uit. Ze waren ook goed te bekijken op het mobiele scherm van een iPhone.

Inmiddels is de wereld veranderd. Mobiele schermen zijn groter geworden en Instagram is uitgegroeid tot hét platform om foto’s uit te wisselen. Zo’n één op de vijf foto’s moeten worden aangepast om in een vierkant te passen. Vierkant blijft wel de standaard instelling van Instagram, maar je bent nu wat vrijer om ook andere formaten te gebruiken. Instagram schrijft, dat ze vooral benieuwd zijn waar het toe gaat leiden bij video’s, waar nu breedbeeldformaat mogelijk is.

Ook een nieuwtje: voorheen waren er aparte filters voor foto’s en video’s. Dat gaat nu veranderen: de filters werken nu voor elk type content, ongeacht of het een foto of video is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2015, 21:24
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.