ING Mobiel Bankieren met betaalverzoeken.

ING Mobiel Bankieren laat je betaalverzoek sturen via social media

De Betaalverzoek-functie van ING Mobiel Bankieren-app is uitgebreid. Behalve het aanmaken van de QR-code, kan de app nu ook een betaalverzoek delen via WhatsApp, Telegram, iMessage en meer. Zo kunnen vrienden en familie geld naar je overmaken via iDEAL.

ING Mobiel Bankieren met betaalverzoeken.
Na het voorspellen van je uitgaven en het afhandelen van iDEAL betalingen vanaf de pc, heeft de Mobiel Bankieren-app van ING (link) weer een handige functie gekregen. Je kunt nu, rechtstreeks vanuit de app, een betaalverzoek delen via WhatsApp, iMessage, Telegram of wat voor een berichtendienst dan ook. De nieuwe functie is een aanvulling op de al bestaande mogelijkheid om een betaalverzoek aan te maken.

Betaalverzoek via QR-code in ING Bankieren

Afgelopen voorjaar introduceerde ING de mogelijkheid om betaalverzoeken aan te maken via een QR-code. Door een bedrag in te vullen, wordt er een QR-code gegenereerd die je vervolgens aan een vriend of vriendin kunt laten zien. Deze is te scannen met de ING-app, waarna de betaler alleen nog maar op verzenden hoeft te tikken. Een nadeel is dat alleen de ING- en bunq-app samenwerken met deze code’s, waardoor je alleen mensen met een rekening bij deze banken de QR-code kan laten scannen. Met de nieuwe functie is de betaalverzoekoptie uitgebreid. Net als met alternatieve apps als Tikkie kan de ING-app een betaalverzoek delen via de bekende kanalen, waaronder WhatsApp, Telegram en iMessage. Het werkt met elke app die een delen-extensie heeft. Het enige wat je hoeft te doen, is onder de QR-code te tikken op Deel betaalverzoek en de juiste app kiezen.

Betaalverzoek delen via ING Mobiel Bankieren.

Geen Tikkie en Twyp meer nodig
Vervolgens krijgt de ontvanger een tekst met het bedrag en daarbij een link. Deze link stuurt de betaler door naar een iDEAL-pagina, waar hij of zij met zijn eigen bankapp de betaling kan uitvoeren. Dankzij deze nieuwe vorm van betaalverzoeken heb je dus geen app als Tikkie meer nodig, terwijl ook de ING-app Twyp minder nuttig wordt. Apps als Twyp en Florin bieden nog wel extra mogelijkheden, zoals het chatten met vrienden of het verdelen van gezamenlijke inkomsten. Dat kan bij de Mobiel Bankieren-app van ING niet. De ING-app geeft ook geen melding zodra je het betaalverzoek ontvangen hebt.

Om de functie te gebruiken is het niet nodig de Mobiel Bankieren-app te updaten. De mogelijkheid om een betaalverzoek te delen is automatisch geactiveerd bij iedereen met de Mobiel Bankieren-app en vind je in het menu onder het kopje Betaalverzoek. Op de Apple Watch kun je alleen een betaalverzoek maken met een QR-code.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2016, 11:13
Categorie Apps
Onderwerpen ing bankieren, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.