Vine iPhone-app

Dit is de laatste kans om je Vine-filmpjes te downloaden

Dit is de laatste kans om je Vine-video's te downloaden. Vine sluit op 17 januari en komt terug met een Vine Cam-app, waarmee je alleen kun delen op Twitter.

Vandaag is het laatste moment om je Vine-filmpjes te downloaden. Dat kost nog geen minuut en zorgt ervoor dat je in ieder geval alle leuke momenten uit 2013 niet kwijtraakt, het jaar waarin Vine mateloos populair was. Maar je zult moeten opschieten, want later vandaag is Vine van plan om de website te sluiten en terug te keren met een compleet nieuwe app, Vine Cam.

Vine iPhone-app

Vine-video’s nog snel downloaden

De tijd begint dus te dringen, maar gelukkig kost het downloaden van alle Vine-filmpjes nauwelijks moeite:

  1. Ga naar Vine.co en klik rechtsboven op de duidelijk zichtbare blauwe knop Download your vines.
  2. Log in met je Vine-account en je ziet meteen de optie om een zipbestand te maken.
  3. Klik hierop en binnen een minuut heb je een archief op de harde schijf van je Mac of pc staan.

Het archief bevat een index-bestand waarmee je een overzicht krijgt van alle filmpjes, plus twee mappen. De ene bevat stills van de video’s, in de andere vind je mp4-versies van je vines. Je zou ze dus weer bij een andere online dienst kunnen uploaden, zodat er niets van je digitale geschiedenis verloren gaat. Als alternatief kun je via de mobiele app ook een selectie maken van de filmpjes en ze via e-mail laten toesturen. Wij vonden het downloaden via de desktop een stuk gemakkelijker. Bovendien krijg je dan via een (lokale) webpagina te zien hoeveel likes, plays en shares je met elk filmpje hebt verzameld.

Vine Cam: filmpjesapp voor Twitter
Afgelopen oktober kondigde Vine aan dat ze gaan stoppen en dat de nieuwe app Vine Camera op 17 januari (vandaag!) beschikbaar komt. Alle video’s die nog bij Vine staan zullen definitief verdwijnen. Met de nieuwe app kun je korte video’s maken en lokaal opslaan of uploaden naar Twitter, het moederbedrijf van Vine. De maatregel is bedoeld om de Vine-community over te halen naar het kwakkelende Twitter, maar dat zal lastig zijn: alle bekende Vine-sterren zijn inmiddels overgestapt naar andere sociale netwerken zoals Snapchat en YouTube.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2017, 9:37
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen twitter, vine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.