iKids week 52: Verhaaltjes van Kye, Letterschool NL en Scheikundelessen!

In deze iKids lees je over het populaire Letterschool NL, dat je op speelse wijze met letters laat spelen. Ook leuk: Kye de kat en Scheikundelessen!
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

key de katVorige week stond onze kersteditie van de iKids bomvol leuke en bijzondere kinder-apps, zoals het leuke Disney Hidden Worlds en het prachtige Kwijt Weg Foetsie, een app met bijzondere animaties en op iedere pagina andere muziek. Deze week was het aanbod ietsje magerder, ook omdat er geen nieuwe apps uitkwamen in verband met de sluiting van iTunes Connect. Toch stonden er nog twee goede apps op het lijstje om te bespreken: de verhaaltjes van Kye de kat en Letterschool NL. De Verhaaltjes van Kye zijn twee luisterboeken met grappige pop-up animaties, die aandoen als een kijkdoos. Letterschool NL is een populaire app die kinderen helpt met letters ontdekken, herkennen, en schrijven.

Tip! Vandaag ook gratis: Toca House (normaal €2,69). Apple geeft deze leuke kinderapp vandaag gratis weg via de actie 12 Dagen Cadeaus.

Verhaaltjes van Kye

Verhaaltjes van Kye is een app die het verhaal vertelt van de kat Kye uit Galloway. Het verhaal wordt op twee verschillende manieren gepresenteerd, zodat de app zowel geschikt is voor kinderen van die nog niet zelf kunnen lezen als kinderen die dat wel kunnen. De eerste manier is de traditionele boekvorm waarbij een kind of ouder zelf kan lezen, te vinden door de kat op de stoel te tikken. De tweede vorm is het beste te vergelijken met een kijkdoos waarbij het verhaal wordt voorgelezen door een Nederlandse stem. De animaties zijn soms wat “pixelig”, wat de uitstraling van de app hier en daar knullig maakt. Het verhaal zit echter goed in elkaar en de voorleesstem is prettig. Er is ook een tweede verhaal van dezelfde ontwikkelaar over Kye de Kat, genaamd De Suikerspin. Dat verhaal kost echter €4,49, en daarvoor vinden wij het aantal pagina’s ietwat aan de lage kant. Hopelijk wordt die app nog in prijs verlaagd.

Downloaden: Kye uit Galloway (gratis, iPad, iOS 7.0+)
Downloaden: De Suikerspin (€4,49, iPad, iOS 7.0+)

kye

Letterschool NL

letterschoolLetterSchool is een populaire app voor kinderen van 3 tot 7 jaar die nieuwsgierig zijn naar letters en cijfers. Ze kunnen op creatieve wijze met eenvoudige blokletters aan de slag, wanneer het verbinden van letters nog te moeilijk is. Er zijn vier manieren om het spel te spelen: kijken, aanraken, overtrekken en schrijven. Bij “Kijken” kunnen kinderen op een speelse manier de vormen, klanken en getalbegrippen ontdekken. Tik op “Aanraken” om je kind de stippen in een letter te laten aanraken om zo te leren waar een letter begint, van richting verandert en stopt. Bij “Overtrekken” oefenen kinderen het schrijfroute door letters met hun vinger over te trekken. De vierde en laatste spelmodus is het schrijven zelf. Hier kunnen hun kinderen hun kennis testen door de letters zelf op te schrijven. De huidige versie van Letterschool NL heeft een gemiddelde beoordeling van 5 sterren in de App Store en won verschillende prijzen voor beste educatieve spel.

Downloaden: Letterschool NL (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

Bonus-app: Scheikundelessen! voor iPhone

scheikundelessenTot slot bespreken we nog een extra app, niet voor de iPad, maar wel handig voor oudere kinderen met scheikunde in het vakkenpakket. Scheikundelessen! is een app van een 16-jarige leerling van het Comenius Lyceum in Amsterdam. De jongen heeft het populaire YouTube-kanaal van zijn scheikundeleraar in een handige app weten te zetten. De app en de video’s zijn bedoeld voor HAVO- en VWO-leerlingen die moeite hebben met scheikunde. In de korte filmpjes wordt ieder onderwerp van het eindexamen uitgebreid uitgelegd, met behulp van een scherm met aantekeningen. De app is simpel maar goed; een handig en sympathiek initiatief naar andere leerlingen toe. Zoals de jonge ontwikkelaar het zelf goed verwoordt: “Wat is er mooier, je leraar altijd op zak, oproepbaar waar en wanneer je dat wilt.”

Downloaden: Scheikundelessen! (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:58
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen, letters, scheikunde

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.